Cytuj:
Warning 1 [N] 2943 : initializing 'FONT_CHAR_INFO *' with an expression of type 'const FONT_CHAR_INFO [11]' discards qualifiers
Cytuj:
Warning 2 [N] 2943 : passing 'const FONT_INFO *' to parameter of type 'FONT_INFO *' discards qualifiers
Kiedy pracowałem na starym toolchainie nie było z tym problemów. Ale toolchain Atmela wymaga, by zmienne zapisane we flashu były "const" - bez tego sypią się nie ostrzeżenia, a wredne czerwone błędny. Podopisywałem więc "const" w plikach czcionek generowanych przez PixelFactory:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
język c
Nie wiem czy to było dobre posunięcie, ale generalnie pomogło. Poza tym, że teraz zamiast kilku errorów mam kilkanaście warningów.
A do tego jeszcze wiadomości typu:
Cytuj:
Message 6 expected 'struct FONT_INFO *' but argument is of type 'const struct FONT_INFO *'
Jak się tego pozbyć?