Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 19 lut 2025, o 00:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lip 2012, o 13:21 
Moderator

Ok - ja na razie powiem tak. Przede wszystkim to oczywiście bardzo ale to bardzo dziękuję obecnym moderatorom - bo przecież tak jak pisał SunRiver to czysto społeczna funkcja i przecież nie wiąże się z żadnymi profitami. A już bardzo koledzy mi pomagają bo ja sam się gubię np w głupim przenoszeniu postów - no jakoś nie mogę się tego nauczyć ;)

Te wdrożone już "Pomógł" bym zostawił - nie dlatego tylko że już wdrożone, i że nasz spec się narobił. Nie dlatego że mi te ilości punktów "pomógł" są potrzebne - mi to chyba nawet nie wypada nie pomagać ;) .... I rozumiem w tym zakresie SunRivera i innych, którzy przecież pomagają także nie dla żadnych punktów, ale ....

ale staram się często promować takie podejście, które już przecież kilka początkujących osób na tym forum załapało, że samemu można się dużo szybciej wielu rzeczy nauczyć - starając się pomagać innym w takich wątkach. Aż miło na to patrzeć jak niektóre osoby, które jeszcze kilka miesięcy same zadawały podstawowe pytania - teraz ochoczo jak najszybciej podpowiadają i starają się służyć pomocą kolejnym nowym osobom. Starają się też szybko wdrożyć nowych w tą fajną atmosferę ;) ....

koniec końców myślę że te punkty pomógł mogą być po prostu przydatne takim początkującym osobom, które może nawet jeszcze podpowiadając też same błędy popełnią - ale przecież u nas nie dostaną za to w przysłowiowy łeb, jak na innym cudownym forum, a po prostu ktoś inny wejdzie i skoryguje .... eeeh to jest dopiero ....

ja wam się przyznaję, że sam się dzięki temu bardzo szybko uczę - to taka niby prosta metoda, w którą wiele osób po prostu nie wierzy - ale TO działa panowie - dlatego polecam ją stosować.

I przyznam, że sam z chęcią patrzę jak rosną punkty pomógł naszym początkującym czy nowym gościom ;) .... taki mam zamysł właśnie tzn taki widzę cel .... a jak już ktoś zbierze masę krytyczną punktów to sam będzie kolejnym fajnym autorytetem i dobrym kolegą na tym forum ;)

Ja nawet poproszę - mi proszę nawet nie klikać klawisza "Pomógł" ;) ale sobie nawzajem klikajcie - mówię o tych, którzy chcą skorzystać z tej tajemniczej metody szybkiego nauczania się

I mam nadzieję, że z tym koledzy się ze mną zgodzicie co ?

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 lip 2012, o 13:35 
Użytkownik

Nie mam nic przeciwko punktom 'Pomógł' za wyjątkiem tego że może je tylko 'dawać' osoba która założyła temat.

Ja cały czas będę się czepiał 'nieszczęsnych' tutoriali za które niestety autorzy nie są premiowani w żaden sposób :).
Zawsze można było by ich jakoś docenić ;).

Teraz są tutoriale, za jakiś czas będzie inny dział i sprawa będzie się za nami ciągnąć....

Zakładając temat chciałem pomóc, a wyszło jak zwykle... namieszałem... :oops:

PostNapisane: 7 lip 2012, o 14:06 
Użytkownik

Aby było kompletnie. Tę prawidłowość o której mówi kolega Mirek duuużo wcześniej odkrył Mikołaj Gogol. Jego powiedzenie "Ucząc innych sam się uczysz" przeszło do kanonu myśli.

PostNapisane: 7 lip 2012, o 14:13 
Użytkownik

Ja Cię Sonix rozumiem , ale czyż podróż sama w sobie nie jest celem ??
podobnie myślę że jest z poradnikami .... pisanie ich to przyjemność jeśli tylko istnieje świadomość takiej potrzeby
w przeciwnym wypadku szybko się skończą , wyobraź sobie że napisałeś poradnik o czymś i nikt ci nie kliknie w coś
tam - będziesz odbierał to że twoja wiedza i praca poszła na marne - wiem właśnie to miałeś na myśli , ale druga stroną monety jest fakt ilości przeglądnięć - może nie miarodajne , ale niech na tych 100 choć 20 się czegoś nauczy
to już jest warto ja tak to właśnie traktuje ....

Nic nie namieszałeś przyjacielu ... to tylko posępny głos sumienia forum taki przybrał oddźwięk i formę
w piszących tu uwagi za i przeciw , i choć to nie sanacja jak widać niema zgody jedno myślnej w narodzie
zawsze jest tylu samo przeciwników jak i zwolenników teorii :) i paru co zaraz sobie poczyta między wierszami
co chce i dopisze teorie spiskową :) a kilku najazd UFO i kolaboracje z ruskimi :)

Takie niestety są normy ostatnio , sam już nie wiem czy to wtłaczany przez rząd coraz szerzej analfabetyzm
w narodzie i naiwność czy efekt hodowli , a może oba jednocześnie ..... nie ważne ważne że tu
jesteśmy w stanie sobie zarówno pomóc jak i się wiele nauczyć.
A to że możemy i chcemy to robić jest chyba bezcenne , bo za wszystko inne zapłacimy kartą prawda ....:)

PostNapisane: 7 lip 2012, o 15:06 
Moderator

No dobrze - ja w takim razie powiem - że postanowiłem uhonorować ostatnich dwóch dawców poradników czyli kolegę od poradnika na temat C# oraz od poradnika na temat Pythona - specjalną EXTRA zniżką na zakup drugiej książki ponieważ tak się złożyło, że jeszcze jej nie posiadają - a mieliby ochotę ją poczytać. Zniżka 50% - koledzy autorzy już wiedzą o tym ....

Nie jestem i nie będę w stanie tak robić w stosunku do każdego poradnika - i posłużę się tu może jakimś tam swoim subiektywnym wyborem. Może jednak to będzie jakimś tam docenieniem wkładu pracy ;)

Tylko kolega SunRiver nie dostał rabatu za poradnik o CAN :( ale on już posiada obydwie książki .... z tego co wiem - tymczasem jego poradnik, hmm co ja gadam za głupoty - (liczba mnoga) poradniki są bezcenne - chyba kasy by mi nie starczyło gdybym chciał tego człowieka pieniędzmi docenić za ten wkład pracy. A przecież nie tylko poradniki, to także moderator ... to w końcu osoba od której nie tylko ja ale i inni też się czegoś nauczą .... żywię jednak nadzieję, że kolega mi wybaczy że nie mogłem jemu zaoferować 50% rabatu na drugą książkę ?

------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]

SunRiver napisał(a):
..... nie ważne ważne że tu
jesteśmy w stanie sobie zarówno pomóc jak i się wiele nauczyć.
A to że możemy i chcemy to robić jest chyba bezcenne , bo za wszystko inne zapłacimy kartą prawda ....:)

To mi się podoba ;) Ten (czyt: SunRiver) to się nadaje na jakiegoś mówcę hmmm, ba! nawet kaznodzieja ;)

PostNapisane: 7 lip 2012, o 15:16 
Użytkownik

..... I ty Brutusie przeciwko mnie ......
zaiste ciężkie to czasy rzekło by się Homo homini et lupus est ....

no dobra dobra ... bo jeszcze ktoś uwierzy :)

tak na poważnie to pamiętaj Mirku że każdy kij ma 2 końce , a ja hmmm ten tego ... popieram twój koniec kija :)
czy zgadzam się całkowicie z ocena , chłopaki bardzo się starają , i należało to na tym etapie docenić. Za co też
i w ich imieniu pragnę podziękować ... a ja ... nagrodzony zostałem , choć większą nagrodą jest pisanie dla tak
szanownego grona .....

PostNapisane: 17 lip 2012, o 15:11 
Użytkownik

Nie nie ..... Kosza nie będzie .... nigdy .... jak już to LOCHY :)

PostNapisane: 17 lip 2012, o 16:08 
Moderator

no to mamy lochy ;)

------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]

GwynBleidD --> powiem ci że właśnie podobne nieco i kosmate pomysły do pigułek krążą mi po głowicy ;)

PostNapisane: 15 sie 2012, o 23:27 
Moderator

Antystatyczny napisał(a):
To forum jest bardzo przyjazne i o to dbajmy. .

właśnie dbajmy o to wszyscy razem, to jest chyba KLUCZ do fajnego forum i spotkania tu właśnie takich fajnych ludzi ....

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1