qiri napisał(a):
A więc na przyszłość uwaga, iż zawieszenie avrdude lub komputera może spowodować śmierć uC.
Przykro mi ale ZDECYDOWANIE zdementuję takie hmmm no niestety - proszę niech się kolega nie obrazi - opowieści , powieści czy beletrystykę bo nie wiem jak to nazwać ....
śmierć uC to powoduje użytkownik poprzez zadanie mu fizycznych cierpień

.... A jeśli się czegoś nie rozumie to się nie opowiada tak dziwnych rzeczy

Jakbym ja miał zliczyć przypadki kiedy mi się na jakichś szczególnie czasem starych kompach, albo z uwagi na wadliwe przewody - zawiesiło programowanie przez avrdude - to panie miałbym obok biurka już górkę takich uśmierconych procków, która byłaby wyższa ode mnie, a ja liczę sobie 1.76 cm wzrostu

Jestem przekonany - że ten "cudowny wniosek" wysnułeś sam ... bo na pewno nie mógł go wysnuć twój kolega, który zajmuje się zawodowo tymi sprawami.
Piszę o tym dlatego - że później inni początkujący trafiają na różnych polskich forach na takie bajki - i mają stracha - oooo Boże ... czy ja nie uśmiercę procka? .... Po czym nawet nie sprawdzi np że odwrotnie podłączył zasilanie albo za wysokie - i to akurat w momencie programowania przez avrdude, które jeszcze w splocie przypadków się zawiesiło - no i kolejny poleci na jakieś forum potwierdzić - że tak to racja - "luuudzie zawieszające się avrdude zabiło mi procka, zabiło ...

matko jedyna" .... nie nie - to są BAJKI

www.youtube.com/mirekk36 ]