Witam!
Postawiłęm sobie całkiem fajne zadanie, a mianowicie chcę zbudowac mały odtwarzacz wav przy użyciu przetwornika DAC z STM32. Niestety w internecie znalazłem bardzo okrojone kody i nie mam jak się na nich opierać. Postanowiłem więc, że sam napiszę taki play'erek w oparciu o przykład do generowania sinusoidy za pomoca wyżej wymienionego przetwornika. Kod tego przykładu:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
oczywiście bardzo ładnie działa, wszystko słychać. Jednak chcę pójść dalej i odtworzyć póki co załóżmy 1s utworu. Tutaj pojawia sięmoje pytanie - jak mam to zrobić ? Próbuję to tak :
odczytuję spory bufor z sd ( na początku pomijam nagłówek ( przesuwam o 44 bajty), bo wiem jakie ma on wartości), a następnie przez DMA przekazuję go do przetwornika, dokładnie tak samo jak przekazywana jest sinusoida w przykładzie. Poniżej kod :
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Czy coś od razu rzuca się Wam w oczy ? Co moge robić źle ? Dodam, że słychać jakieś króciutkie trzaski, ale gdy przesuwam wskaźnik w głąb pliku staja się takie same niezależnie od odległości od nagłówka. Może są jakieś pliki dźwiękowe które ułatwiłby mi uruchomienie playera ?
pozdrawiam,
Piotrek
EDIT : OK posiedziałem trochę i poszło. Jeśi ktoś byłby zainteresowany kodem proszę pisać, jednka nie ma tu nic skomplikowanego...
pozdrawiam