mirekk36 napisał(a):
Ale zaraz zaraz - czy ty ten układ będziesz produkował w milionach albo tysiącach egzemplarzy, że piszesz że w grę wchodzi ATtiny13 ze względu na cenę ??? to chyba troszkę przesada ?
Robię sobie wiele układów i nauczyłem się oszczędzać...
Nie pracuje, także wszędzie oszczędzam w granicach rozsądku. Myślę, że attiny13 wystarczą w zupełności- chyba je też się stosuje skoro są produkowane.
Wyposażenie laboratorium kosztuje (całe zestawy)- a testy i różne projekty palą za sobą część materiałów...
Zakup książek itd też..
Interesuje mnie jedynie procedura w/w + kilka dodatkowych linii kodu- myślę, że nawet w połowie nie zajmę pamięci attinów13...
mirekk36 napisał(a):
Nie ważne - oczywiście że ten procek da sobie z tym że on ma 64 bajty EEPROM - starczy ci ?
potrzebuje zapisać kilka liczb o wartości ok 100.
mirekk36 napisał(a):
Poza tym weź pod uwagę ilość zapisów
Ile można zapisać??
Potrzebuje około 50tyś zapisów/odczytów.
Jeśli układ znajdzie inne zastosowanie i będzie potrzebny zapis o dużej ilości to dodam dodatkowy moduł pamięci..
mirekk36 napisał(a):
Ok kwestia zasilania. Piszesz, że 0,1A hmm to bym jeszcze zrozumiał - choć to już duży prąd jak na wymagania gdzie nie ma być baterii itp ... no ale szok - - jednak 0,3A to już dość gigantyczny prąd - i tak sobie myślisz z czego to zasilać ? z perpetum mobile ?

chyba że coś ja źle zrozumiałem to mi wybacz bo jestem zakręcony ostatnio

Mirku problem mam tylko z przerwami dostawy tego prądu

, a układ ma być malutki
Jestem energoelektoronikiem także tym się nie martw - w tych czasach, kiedy układ będzie pod zasilaniem może pobrać nawet 20A!!, a jak bym się uparł to i 100A, tylko musiał bym podłączyć dobrą końcówkę mocy i porządny radiator ;P
Panowie interesuje mnie projekt od samej strony kodu -
- procedura zapisu ilości impulsów w pamięci trwałej (pobrana z programu głównego).
- Gdzie umieścić pętlę zliczającą
- pobranie z pamięci trwałej ilości impulsów do warunku początkowego pętli
- niezbędne biblioteki- deklaracje.Z góry dziękuję za wyrozumiałość...
Proszę o propozycje
kodu...