Pewnie pomyśleliście, że temat umarł. Tak się nie stało a przez te 6 dni cały czas pracowałem i chcę teraz pochwalić się moimi postępami
Ctrl + E - tryb edycji
Ctrl + D - tryb rysowania
Ctrl + A - zaznacz wszystko
Del - Usuń
W trybie edycji jest dostępny multiselect przez przeciąganie myszy.
Narazie stworzyłem tylko trzy obiekty:
- SingleLine - Połączenie. Jego główną właściwością jest potencjał linii czyli napięcia. Tworząc jedną linię przyjmuje ona potencjał wybrany lub wpisany
w ComboBox'ie. Tworząc drugą linię, zaczynając od poprzedniej automatycznie dziedziczy ona potencjał tej pierwszej, lub zaczynając na pustym polu i kończąc
na jakieś linii nowa linia dziedziczy ona potencjał linii na której została upuszczona. Po wykonaniu takiej czynności zostaje automatycznie dodany obiekt klasy
- ConnectionPoint - Nie ma on żadnych właściwości, tworzy się po połączeniu dwóch linii.
- GraphicGrid - Po prostu siatka.
Naciskając dwukrotnie na początek lub koniec linii zostanie wyświetlona strzałka skierowana w stronę w którą była tworzona linia oraz podpis potencjału.
Piszę, żebyście wiedzieli szanowni użytkownicy którzy byli skłonni mi odpowiedzieć i pomóc: j23 i SunRiver, że podszedłem do sprawy na poważnie xD
Z czym się aktualnie zmagam?
Działanie skrótów klawiszowych:
Ctrl + C
Ctrl + V
Ctrl + Z
Co potem? Stworzę trzy kolejne podstawowe klasy:
Master - Cewka przekaźnika, stycznika itp.
Slave - Styki przekaźników. Będę musiał stworzyć między nimi powiązania przez adresy krosowe - mam koncept plan.
Kanały PLC - interpretacja przez program wejść i wyjść sterowników PLC stosowanych w przemyśle.
Co o tym myślicie?
Chyba jestem dziwny, przy pisaniu tego posta nacisnąłem Ctrl + Shift + S chyba z 10 razy...