rezasurmar napisał(a):
(...)Nie ma jakiejś możliwości uniezależnić to?(...)
A gdyby tak... Pytanie czysto hipotetyczne... Spróbować z czymś takim?Tylko jest jeszcze jedna sprawa... Nie bardzo rozumiem co jest nie tak z tymi filmami... Zakładam, że obecna wersja Flash'a robi jakieś tam problemy.. Ja mam zainstalowaną wcześniejszą wersję Flash'a, tzn. chyba jest to Flash wersja 15.0.0.222.
U mnie działa to tak, że za każdym razem Firefox pluje się, czy ma włączać przeglądarkę flash (kontynuuj blokowanie, zezwól, etc.), ale po udzieleniu zezwolenia wtyczka zaskakuje i dalej problemów nie ma. To samo jest z YouTube, zwłaszcza jeśli ktoś przy nagrywaniu/konwertowaniu na plik swf użył najnowszego kodeku Adobe. Wówczas u mnie jest taki efekt: odpalam Youtube, klikam na "zezwól" żeby Firefox przestał się bać starej wersji flash'a

,następnie muszę odświeżyć stronę (albo F5, albo w pasku adresu). Po odświeżeniu strony film na YouTube działa. To co jest istotne, to to, że w przypadku AVG nie trzeba specjalnie przechodzić na Youtube żeby obejrzeć poradnik, bo ze strony (blogu) Pana Mirka to także działa. Zdaję sobie jednak sprawę, że ludzie nie będą chcieli bawić się tak jak ja...
Nie wiem czy dobrze trafiłem z tą odpowiedzią, ale starałem się przedstawić sprawę jak ja sobie z tym radzę. U mnie w każdym razie poradniki AVG czy nowe, czy stare działają.
Pozdrawiam! j23 Jarek