Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 8 sty 2025, o 03:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 kwi 2015, o 08:36 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Po kilku próbach udało mi się uruchomić serwer php na atnel-wifi . Działa pięknie – mogę odczytać kursy walut i adres IP. Ale testowałem go na dwóch sieciach – router na lokalnym IP oraz na aero2. I tutaj mam „orzech do rozgryzienia”. Jeżeli modem atnel-wifi i komputer ustawiony jest na lokalny adres IP ( z sieci stacjonarnej z stałym IP) to mogę za pomocą programu ATBWiFi zmieniać ustawienia. Natomiast wystarczy modem wifi lub komputer ustawić na sieć aero2 i niestety wszelkie zmiany ustawień nie są dostępne. W konie UDP można klikać „Refresh” i niestety nic się nie pokazuje. I to niezależnie od tego czy komputer pracuje w sieci stałej czy aero2. Ale odczyt danych z Internetu jest nadal możliwy – niezależny, na której sieci pracuje. Wprawdzie na aero2 jest bardzo wolny, ale wiadomo jaka to szybkość.
Aha – jako aero2 pracuje mobilny modem ZTE. Próbowałem również na telefonie jako router – efekt taki sam.
W sumie nie jest to aż taki problem, ale ciekawi mnie czy to jest normalne zjawisko czy ja się znowu czegoś nie doczytałem czy nie dosłyszałem.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 20 kwi 2015, o 09:41 
Użytkownik

Zjawisko jest w pełni normalne - Program ATBWIFI pracuje w lokalnej sieci i łącząc się tak, jak wspomniałeś, że nie działa - masz dwie oddzielne sieci lokalne. Podejrzewam, że jest możliwość by działało to w globalu.

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1