Po kilku próbach udało mi się uruchomić serwer php na atnel-wifi . Działa pięknie – mogę odczytać kursy walut i adres IP. Ale testowałem go na dwóch sieciach – router na lokalnym IP oraz na aero2. I tutaj mam „orzech do rozgryzienia”. Jeżeli modem atnel-wifi i komputer ustawiony jest na lokalny adres IP ( z sieci stacjonarnej z stałym IP) to mogę za pomocą programu ATBWiFi zmieniać ustawienia. Natomiast wystarczy modem wifi lub komputer ustawić na sieć aero2 i niestety wszelkie zmiany ustawień nie są dostępne. W konie UDP można klikać „Refresh” i niestety nic się nie pokazuje. I to niezależnie od tego czy komputer pracuje w sieci stałej czy aero2. Ale odczyt danych z Internetu jest nadal możliwy – niezależny, na której sieci pracuje. Wprawdzie na aero2 jest bardzo wolny, ale wiadomo jaka to szybkość. Aha – jako aero2 pracuje mobilny modem ZTE. Próbowałem również na telefonie jako router – efekt taki sam. W sumie nie jest to aż taki problem, ale ciekawi mnie czy to jest normalne zjawisko czy ja się znowu czegoś nie doczytałem czy nie dosłyszałem.
|