Hejka.
Mam dziś totalne zaćmienie chyba.
Zrobiłem sporo bardziej zaawansowanych projektów w C na AVR, ale były one oparte raczej na programowaniu bardziej liniowym (co prawda raczej bez delay-ów), ale się zaciąłem.
Mam dość długo zbudowany układ do protego sterowania światłem włącz/wyłącz, ale z wielu punktów, więc prościej było to zrobić sterownikiem niż łącznikami krzyżowymi.
Teraz stwierdziłem, że dodam "ficzer" i zająłem się Mirkowym kodem z tego odcinka bloga:
http://mirekk36.blogspot.com/2012/10/ob ... a-cd3.html i przerobiłem go na 4 klawisze.
Testuję na ATB.
Dla krótkich kliknięć wszystko działa, ale jakoś się zaciąłem jak zrobić warunek aby funkcja:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
nawet dla jednego klawisza powodowała taki efekt aby po przekroczeniu czasu zadanego w strukturze, że jeśli świeci się jakakolwiek dioda to gasimy wszystkie, a jeśli wszystkie są zgaszone to wszystkie zapalamy.
Wiem, że to właściwie podstawy, ale nie mogę sobie przypomnieć, a jestem w delegacji (hehe ATB nie zajmuje w walizce zbyt wiele miejsca

) i chyba za dużo soku po kolacji było

.
--
Grzegorz...