Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 2 lut 2025, o 04:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 paź 2015, o 10:44 
Użytkownik

Cytuj:
Tylko wiesz - to już nie są ustawienia, których się dokonuje gdy się nie zna kompletnie na adresacji IP. Tu już trzeba mieć tę podstawową przynajmniej wiedzę i znać zależności (przynajmniej w zakresie ustawiania tych prostych masek, adresów IP czy jak się ma do tego Gateway albo DNS) ...Tylko wiesz - to już nie są ustawienia, których się dokonuje gdy się nie zna kompletnie na adresacji IP. Tu już trzeba mieć tę podstawową przynajmniej wiedzę i znać zależności (przynajmniej w zakresie ustawiania tych prostych masek, adresów IP czy jak się ma do tego Gateway albo DNS) ...

Już tyle lat prowadzisz forum Atnel i takie naiwne wypowiadasz zdania :shock:
Większość początkujących stosuje podstawową zasadę - zmieniamy, wpisujemy co się nam wydaje, testujemy a jak nie działa to dopiero sięgamy do informacji, porady, itp.
Więc nie mogę się stanowczo zgodzić z takim stwierdzeniem. Choć rozumiem, że takie zmiany mogą mieć dla Ciebie niski priorytet. To nie Ameryka, gdzie jak nie ma w instrukcji że nie wolno czegoś robić, to można to zrobić i jeszcze żądać potem odszkodowania za zrobienie głupoty :D

--
Pozdrawiam,
Robert

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 16 paź 2015, o 10:51 
Moderator

rskup napisał(a):
Już tyle lat prowadzisz forum Atnel i takie naiwne wypowiadasz zdania

Proponowałbym lekko ostudzić swoje wypowiedzi panie kolego. To po pierwsze ...

Po drugie ... już mówiłem, jak znajdę czas to wprowadzę takie modyfikacje, jak go nie znajdę to nie wprowadzę .... to tyle w tym temacie.

Ja rozumiem zgłaszanie propozycji do powstającego softu i za to zawsze jestem wdzięczny ... no ale proszę bez zbytniej nachalności ok? Szanujmy swój czas nawzajem, to moja propozycja.

PostNapisane: 17 paź 2015, o 00:40 
Użytkownik

Ja nie wiem... Chyba się przeprowadzę do Szczecina, bo tam najwyraźniej doba trwa ze 30 godzin...

...Kiedy ten Mirek na to wszystko znajduje czas?!

PostNapisane: 17 paź 2015, o 02:21 
Moderator

HCOOH napisał(a):
Kiedy ten Mirek na to wszystko znajduje czas?!

Sam nie wiem ;) ale wiem jedno .... uuuuuf właśnie chyba skończyłem tę apkę na amen

oto efekt Qńcowy na ekranie fona:

Obrazek

To jest można powiedzieć taki Quick CONFIG w porównaniu do wersji na PC, no ale chodziło o to aby mieć MEGA szybki i MEGA wygodny dostęp do najbardziej i najczęściej używanych opcji, które potrzebujemy zmieniać .... Co więcej ;) przez stronę web w module nie są te wszystkie opcje dostępne!

Tak więc mamy takie oto dostępne możliwości:

- zmiana WORK MODE
- zmiana SSID (auth, encr i password) ... bodajże NAJWAŻNIEJSZE!
- zmiana samego Baudrate dla UART'a
- zmiana albo logowanie własnym hasłem WiFi
- pełna zmiana ustawień IP dla trybu STA!
- zmiana ustawień socketu A
- restart modułu
- to serduszko ;) ... to heart beat ... czyli podtrzymywanie połączenia z terminalem UDP modułu!

Myślicie, że to wystarczy, czy jednak coś by się MOCNO jeszcze przydało ? jakaś jedna opcja albo dwie ? (Bo za dużo to ich już nie wcisnę tutaj ;)

PostNapisane: 17 paź 2015, o 10:19 
Użytkownik

Mi osobiście przydałaby się konfiguracja socketB.

PostNapisane: 17 paź 2015, o 10:54 
Moderator

Rafał555 napisał(a):
Mi osobiście przydałaby się konfiguracja socketB.

No ale to nie z poziomu Aplikacji zewnętrznej ;) .... to się robi z procka w trakcie działania aplikacji w procku

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1