Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 26 sty 2025, o 08:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lut 2015, o 16:43 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Ja nie wiem co to za ludzie. Że mu czasu nie szkoda na takie głupoty. Przecież to trzeba wyszukać taki fragment filmu, odpalić painta, napisać te głupoty, wgrać na serwer forum... Mi by szkoda czasu było. Może jakby go poświęcił na naukę a nie na wyzywanie innych że nie potrafią programować to jego losy by się potoczyły inaczej. Nie dostałby paranoi i nie zionął by nienawiścią. Nigdy chyba nie zrozumiem takich ludzi :)

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 13 lut 2015, o 17:03 
Użytkownik

"Ci ludzie" jak ich nazywasz są "inteligentni inaczej".
Mają inne priorytety ,inne zapatrywanie na życie ,inną rzeczywistość.
Dla niego najważniejsze jest poniżanie innych ludzi i dla tego mogą poświęcić cały
zapał na to by ubliżyć drugiej osobie.

Może wyjdę na rasistę ale ONI są inni :)
i jakiekolwiek zrozumienie ich motywów jest bezsensowne ,jedyne lekarstwo to
działanie prawne.
Tylko tu dochodzi to co Mirek napisał że nie ucierpi ten który
to robi tylko jego najbliżsi bo on i tak będzie uważał że został skrzywdzony
i racja jest po jego stronie co jest jeszcze większym motorem napędowym jego działania.

PostNapisane: 13 lut 2015, o 17:20 
Użytkownik

Panowie, dajcie spokój - pisanie niczego nie zmieni bo takie osoby były/są i będą - a ich nakręca fakt, że się o nich mówi lub pisze.

Sent from my mobile.

PostNapisane: 13 lut 2015, o 17:24 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

micky napisał(a):
Panowie, dajcie spokój - pisanie niczego nie zmieni bo takie osoby były/są i będą - a ich nakręca fakt, że się o nich mówi lub pisze.

Masz racje. To tak jak z tym seryjnymi mordercami co zbierają wycinki z gazet o sobie i się nimi chełpią ;p No ale takie zachowania trzeba piętnować. Bo bezczynność nie jest zawsze najlepszym wyjściem.

PostNapisane: 13 lut 2015, o 18:01 
Użytkownik

śmiało składaj zawiadomienie ...tego nie można puścić płazem , gadem , ani żadnym takim... a ten ktoś czy to marek czy darek wsio ryba ..
zacznie śpiewać sopranem, zobaczysz

PostNapisane: 13 lut 2015, o 18:45 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Jeśli zagląda w ten wątek już pewnie żałuje tego co robił.
Może nawet już zaprzestanie swojej działalności.

PostNapisane: 13 lut 2015, o 18:54 

Niestety, to tak nie działa, uspokoi się jak dostanie list lub telefon z policji.

PostNapisane: 13 lut 2015, o 20:07 
Użytkownik

Niestety ,... musi taka osoba się przekonać że jednak nie jest anonimowa i nie ważne jak bardzo jej się wydaje
że jest bezkarna ... jak zawiśnie nad głową widmo strachu i kary zresztą dotkliwej dopiero zrozumie....

PostNapisane: 13 lut 2015, o 20:08 
Użytkownik

Każdy kij ma dwa końce wiec prędzej czy później "malkontent" ten czy inny oberwie drugą stroną kija.

PostNapisane: 20 lut 2015, o 21:30 
Nowy

U nas niestety dużo jest nieudaczników którzy nie potrafią zrobić niczego samemu potrafią tylko krytykowaći podkradać czyjeś pomysły, a komu ta krytyka jest potrzebna tylko krytykującemu to jemu poprawia humor, ale co mu poza tym daje -nic. Nikt nikogo nie zmusza do śledzenia poczynań Pana Mirka za którego trzymam kciuki. Jestem tutaj kilka miesięcy,trafiłem jako Bascomowiec potrzeba była mi wiedza o rejestrach przesównych jedynie tutaj znalazłem wszystko wyjaśnione jasno i zrozumiale. Teraz przeszedłem na C i idzie mi coraz lepiej. . Pomyślcie ile czasu zajmują Panu Mirkowi te poradniki które są darmową szkołą programowania i nie tylko. Ile musielibyście zapłacić za wykłady w jakiejś szkole stacjonarnej. Dlatego krytykantom mówimy dość Hobby to nie znaczy ponowne wynajdowanie koła.

PostNapisane: 23 lut 2015, o 15:30 

Na pohybel malkontentom

Przeniosłem dziś bibliotekę mk_uart z eventami, czyli obsługa stringów z Zielonej książki Mirka.

Na STM32L152.

Dzięki temu można śmiało powiedzieć, że książki Mirka są na tyle uniwersalne, że mimo przejścia praktycznie na technologię 2 dekady nowszą ;) (ARM) śmiało nadal obowiązują te same reguły.

To tak dla początkujących, bo wiem, że zaawansowani to już dawno wiedzą.

Po prostu potęgą języka C, jest to, że jest przenośny, nie tylko między procesorami, platformami, ale w zasadzie między pokoleniami procesorów ;).

PostNapisane: 23 lut 2015, o 17:34 
Użytkownik

rezasurmar napisał(a):
Na pohybel malkontentom

Przeniosłem dziś bibliotekę mk_uart z eventami, czyli obsługa stringów z Zielonej książki Mirka.

Na STM32L152.

Dzięki temu można śmiało powiedzieć, że książki Mirka są na tyle uniwersalne, że mimo przejścia praktycznie na technologię 2 dekady nowszą ;) (ARM) śmiało nadal obowiązują te same reguły.

To tak dla początkujących, bo wiem, że zaawansowani to już dawno wiedzą.

Po prostu potęgą języka C, jest to, że jest przenośny, nie tylko między procesorami, platformami, ale w zasadzie między pokoleniami procesorów ;).

Ja jedynie mogę potwierdzić Twe słowa w całości... co prawda jakoś mi nie po drodze do stm i ostatnio zapałałem "uczuciem" do serii atxmega i tak jak piszesz ... Mirka biblioteka dla uarta śmiga aż miło i to w pełnym jej zakresie wraz z przerwaniami a ponadto wiedza zawarta w BB i GB pozwoliła bez większego problemu ogarnąć wiedzę na temat i2c czy spi w nowszym procku... a operacje na misio sprawiły iż wiedza dzięki temu zdobyta pozwoliła ogarnąć inne biblioteki i przystosować je do pracy z nowym prockiem ... ssd1306 śmiga aż miło i nie tylko...

PS. ATNEL-WIFI232 wraz z Mirka bibliotekami (LCD, UART, SSD1306, I2C, SPI) działa bez najmniejszego problemu, a temat wskaźników, struktur, callbacków czy parsowania stringów nie jest straszna i jasno wytłumaczona ...

i napiszę tu za rezasurmar-em ... To tak dla początkujących, bo wiem, że zaawansowani to już dawno wiedzą.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1