O kurcze ! Dzięki za zainteresowanie chłopaki, już zaieram się za odpowiadanie.
buz11 kurcze ja cały czas myślałem że są tylko 4 rodzaje przerwań od EXTI - te co są w pliku startup_stm32f10x_md.c, w którym mialem szukac nazw przerwań, a że najwyższy to "void WEAK EXTI4_IRQHandler(void);" to pomyślałem, że chodzi o EXTICR4 i tak to zapisałem.
plik startup_stm32f10x_md.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Ojejku rzeczywiście są te nazwy tylko oddzielnie od powyzszych exiti.... Kurcze przepraszam za zamieszanie z tym plikiem - już wszystko działa....
A teraz kikla słów wyjaśneinia na pytania kolegi
wwojtek:
1. To tylko przez moje głupie przepisywanie kodu jak zaczynałem z STM'ami - przepisywałem z neta żeby tylko sprawdzić czy działa i jakoś mi tak zostało - już to naprawiam
2.To akurat zauważyłem - zawsze do CRL'a i CRH przypisuję 0x00000000 i dopiero robię na nich operacje. Ale masz rację gdy nie znamy dobrze rejestru warto sobie nawet w debugerze podejrzeć.
3. Tutaj akurat chce dać najniższy priorytet dla tego przerwania, gdyż ma ono wyłączać i włączać natychmiastowo całe urządzenie, ale dzięki za wskazówkę.
4. Tego nei wiedziałem - znowu przepiwsywanie z neta bez zrozumienia - dzięki
5. Dzięki - juz poprawiam
6. Znowy dzieki za informację
7. Ooo na pewno poczytam !
A teraz pytanie z innej beczki - może wiecie dlaczego w Coocox'ie w zakładce peripherals podczas debugowania nie mam rejestrów np timera8, czy nvic ?
Czasami bardzo lubię sobie podejrzeć rejestry, ale w tych przypadkach nie mogę, gdyż timery mam maksymalnie do czwartego...
Naprawdę dziękuję za całą pomoc - już układ ładnie śmiga
Pozdrawiam serdecznie,
Piotrek