Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 12 lut 2025, o 12:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 wrz 2013, o 13:37 
Użytkownik

Witam.

Nie wiem, czy odpowiedni dział, ale może ktoś będzie w stanie podać mi, gdzie można kupić kondensatory o współczynnikach temperaturowych +100ppm/K do -220ppm/K (czyli P100 do N220). Wartość 1nF do 3,3nF. Szukałem w tme, elfie i paru innych miejscach, ale w katalogach właściwie nie podają informacji o innych, niż np0 (a te akurat mam). Podobnie z producentami, a jeśli już są, to się okazuje, że pojemność kończy się na niższych wartościach. Chodzi o namiar na dostawcę lub producenta.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 27 wrz 2013, o 13:42 
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

Tam gdzie znalazłeś podobne napisz do nich czy nie sprowadziliby ci potrzebnych wartości.

Może się uda.

PostNapisane: 27 wrz 2013, o 16:18 
Użytkownik

Wydaje mi się, że musisz poprzeglądać konkretne modele kondensatorów jakiegoś producenta.

1. Przeglądaj katalogi pod kątem "kondensatory RF" - one mają podane współczynniki temperaturowe.
2. Poprzeglądaj dział z kondensatorami w Farnellu (http://pl.farnell.com/kondensatory). W podkategorii RF, czy w "Silver-mica" - tam są bardzo często podawane te współczynniki.

Jak nie znajdziesz - pisz do Vishaya, jak potrzebujesz tego więcej niż 1szt to może Ci zrobią :)

PostNapisane: 12 wrz 2014, o 18:26 
Nowy

PJS napisał(a):
Witam.

Nie wiem, czy odpowiedni dział, ale może ktoś będzie w stanie podać mi, gdzie można kupić kondensatory o współczynnikach temperaturowych +100ppm/K do -220ppm/K (czyli P100 do N220). Wartość 1nF do 3,3nF. Szukałem w tme, elfie i paru innych miejscach, ale w katalogach właściwie nie podają informacji o innych, niż np0 (a te akurat mam). Podobnie z producentami, a jeśli już są, to się okazuje, że pojemność kończy się na niższych wartościach. Chodzi o namiar na dostawcę lub producenta.

Jeżeli nadal szukasz sklepu, w którym kupisz kondensator, który potrzebujesz - sprawdź koniecznie firmę Polnik - http://www.polnikbis.pl/ - zajmują się importem kondensatorów o różnych współczynnikach, dlatego czuję, że znajdziesz tam to, co potrzebujesz!

Strefa czasowa: UTC + 1