Kilka lat temu po przejściu na emeryturę, zamierzałem zająć się jakimś hobby. W młodości interesowała mnie elektronika, więc postanowiłem się tym zająć. W tym celu postąpiłem odwrotnie do poradnika >>
http://mirekk36.blogspot.com/2012/12/av ... aczac.html <<, co skutkuje do dziś dużą ilością zbędnych części. W owym szaleństwie nie zwracałem uwagi na to co zamawiam. I tak naprzykład kupiłem kilka wyświetlaczy bez not katalogowych. Noty oczywiście były w PDF-ach ale czy można nazwać notą rysunek z rozmieszczeniem wyprowadzeń? Na pudełku było napisane na maszynie: sterownik taki a taki. Przez przypadek nie zniszczyłem tego napisu, ale idąc tym śladem niewiele znalazłem. Polski dystrybutor nie zadbał o takich amatorów jak ja. A przecież nie wszyscy są fachowcami i mają w jednym palcu "pinologię" i nie wystarczy nam pokazać obrazka z wyprowadzeniami. Ale dość użalania, moja propozycja by forumowicze mogli udostępnić te noty katalogowe urządzeń, które według nich było trudno zdobyć. Może "odkrywam AMERYKĘ", niemniej może warto rozważyć taką opcję.
A tu prośba o pomoc w sprawie wyświetlacza :
Kolejność pinów: RES, A0, CS, SCK, SDA, LEDK, VSS, VDD
Jak je skojarzyć z mikro kontrolerem ?
Jaki interfejs?
Jeszce etykietka handlowa:CGG128064M17-Y1G-R
poniżej: 080528.
Sterowany przez kontroler NT7532.
Wejście na stronę sterownika niewiele daje i raczej odsyła do nowszych modeli.
Jeśli ktoś wie, proszę o objaśnienia.
Z góry dziękuję M.K.