Nie wiem czy boli. Wyświetlacz jest przepiękny. Można go wyciągnąć ze starych dekoderów d-Box 1 NOKIA. Sterowanie jest banalne wszystko opisane tu. Przyznaje się bez bicia, że korzystałem właśnie z tej strony. Podszedłem do tego wyświetlacza trochę inaczej niż wszyscy, bo oprócz "standardu" wyświetlania tekstu/czcionki 5x7. Jest jeszcze buforowanie i ustawianie pojedynczego pixela. Tekst nie jest buforowany, ale wystarczy napisać funkcje do obsługi fontów i skorzystać z setPixel. Font nie jest mój zaczerpnięty z jakiegoś udostępnionego projektu. Można również generować bitmapy i je wyświetlać. Małe demo:
Cały workspace z ECLIPSE do pobrania tutaj Mile widziane uwagi, konstruktywna krytyka i modyfikacje.
Załączniki:
Aby zobaczyć załączniki musisz się zalogować. Tylko zalogowani użytkownicy mogą oglądać i pobierać załączniki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości