Witam,
Hanys napisał(a):
Bardzo ciekawy pomysł mi podsunołeś doman89
Poszukam jakiś materiałów na ten temat, żeby coś więcej o tym wiedzieć
a Ty korzystałeś z jakiejś konkretnej literatury czy opierałeś się o jakieś konkretne materiały ??
Jeśli oczywiśćie można wiedzieć takie rzeczy
Wiesz ja niestety BB wtedy nie miałem :/, ale ułatwił by mi pracę na 100%. Ułatwia pod względem opisu sterowania silników DC, masz biblioteki do LCD i inne rzeczy które musiałem ogarniać (nawet DS18B20), a tu masz pięknie ładnie opisane i wytłumaczone - tak więc zainwestuj w tą książkę, naprawdę warto. Ja przez niewiedzę trochę się więcej wykosztowałem
Ja C poznawałem z książki "Język ANSII C. Brian W. Kernighan, Dennis M. Ritchie" (fajny jak dla mnie rozdział wskaźniki a tablice, bardzo przydatna wiedza).
C na AVR z
http://hobby.abxyz.bplaced.net/?pid=4&cid=1, ale to było dobre tylko na start. Później zakupiłem książkę konkurencyjną w stosunku do p. Mirka, ale tam musisz się nieźle wysilić aby coś zrozumieć
Nie mówię, że zła, ale dziś od razu sięgnął bym po BB. Reszta wiedza zdobyta na studiach i kombinowanie
Pamiętaj, że przy pracy trochę pójdą Ci koszta, a kupując tą książkę naprawdę zaoszczędzisz, bo nie będziesz błądził po omacku
A czas to pieniądz. Poza tym to forum to extra wsparcie do książki, ja jeszcze wtedy tu nie byłem, a myślę, że koledzy pewnie też co nieco by wytłumaczyli.
Tak więc ucz się, a w razie problemów wal do nas śmiało.
A widzę nick Hanys, więc jak byś płytki robił to masz super firmę Merkar w Katosach co płytki elegancko robią
z Niebieskim pozdRowieniem,
Doman89