Witam.
Buduję urządzenie oparte na ATMedze32, które do interakcji z użytkownikiem wykorzystuje keypada (przez dzielnik napięć do wejścia analogowego) i wyświetlacz. Chciałbym umożliwić użytkownikowi wykonanie resetu AVR za pomocą owego keypada, zamiast wrzucać w obudowę tact-switch, którego estetyczny montaż jest dość problematyczny. Wymyśliłem sobie, że reset następowałbym wtedy i tylko wtedy, kiedy użytkownik przez 3 sekundy przytrzymał jednocześnie przyciski [*] i [#]. Brzmi prosto, gorzej z wykonaniem

Gdybym mógł użyć samego procesora do obsługi tego, nie byłoby problemu, ale nie mam wejść, żeby marnować je na takie pierdoły, a drugi AVR to byłby za duży wydatek w stosunku do efektu.
Na początek będę potrzebował bramki AND czterowejściowej (albo 3 dwuwejściowych), do której podciągnę właściwe 4 wyjścia z keypada. Tylko co dalej? Jest jakiś mały, tani scalak, który odliczy te 3 sekundy i zewrze na chwilę reset na AVR z masą, po czym wróci do poprzedniego stanu? Byłoby super, gdyby była jakaś biblioteka pod Arduino do obsługi tego, bo inaczej jestem zielony

Pozdrawiam