Z racji tego że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym się ze wszystkimi serdecznie przywitać, więc witam
Otóż mam problem jak w temacie. A sprawa wygląda tak. Pisałem sobie biblioteczkę do obsługi wyświetlacza LCD posługując się w tym celu książeczką pana Kardasia "Mikrokontrolery AVR Język C - podstawy programowania"
Wszystko sobie idzie jak po maśle. Inicjalizacja przeszła, LCD się odezwał i wydał swoje pierwsze tchnienie w postaci napisu "HELLO WORLD". Zapisanego do pamięci ram. Wszystko było w porządku napisałem dalej zgodnie z książeczką wyświetlanie napisów z pamięci flash. Wszystko działa. A tu nagle zgrzyt

. Robię to samo w celu wyświetlania napisów zapisanych w pamięci eeprom, przepisałem wszystko zgodnie z książką
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
i niestety wyrzuca mi błąd o następującej treści;
||=== Build: Release in lcd (compiler: GNU GCC Compiler for AVR) ===|
obj\Release\lcd.o||In function `lcd_string_E':|
lcd.c|| undefined reference to `__eerd_byte_m8'|
||=== Build failed: 1 error(s), 0 warning(s) (0 minute(s), 0 second(s)) ===|
W oko żuciło mi sie równierz to ze mimo dołączonej biblioteki <avr/eeprom.h>, nie uzyskałem podpowiedzi co do uzywanej funkcji. Zawsze jak coś pisałem, pisałem pierwsze litery i samo wyrzucało podpowiedz o jaką funkcje chodzi, a ta jest jakby niewidoczna.
Projekt jest pisany pod mikro-kontroler atmega8, dodam ze przeszukałem troszeczkę i niestety nie znalazłem odpowiedzi rozwiązującej mój problem, projekt pisze w Codeblocks. Bardzo bym prosił o pomoc bo mecze się z tym już od pewnego czasu.