Poczekaj poczekaj - bo chyba mało rozumiem z tego co napisałeś, tzn wygląda to tak jakbyś:
1. wziął od kolegi jakiś tam programator SFAR Multitool (w ogóle nie wiem co to jest)
2. podłączył do tego SFAR'a swój nowo zbudowany programator USBASP w którym chcesz zaprogramować procka
3. odpalił MkAvrCalculator w celu zaprogramowania tego swojego procka we własnym przyszłym USBASP
4. na dodatek z opisu wynika, że nie włączasz zasilania do swojego programowanego USBASP (dziwne - to jak można oczekiwać, że on się da zaprogramować w ogóle ?
)
no i teraz ciekawi mnie jaki typ programatora wybrałeś w MkAvrCalculatorze dla tego SFAR'a ????? o co tu chodzi?
Żebym mógł jakoś pomóc to :
1. musiałbyś napisać coś więcej o tym dziwnym programatorze SFAR - na przykład czy może on jest w stanie pracować w trybie jakiegoś znanego - nie mi - ale programowi AVRDUDE programatora. Przecież nie można liczyć na to, że AVRDUDE obsłuży jakiś programator, który w ogóle nie jest na jego liście. --- no albo coś mało precyzyjnie opisałeś
2. na pewno, na 100000% podłączyć zasilanie do swojego USBASP, którego chcesz zaprogramować - toż bez tego procek w ogóle nie ruszy
3. nawet jeśli dużo nie wiesz na temat tego SFAR'a to albo dopytać się kolegi - może on ci podpowie jak z niego korzystać, albo chociaż wrzucić tu jakiś link do tego programatora żebym mógł o nim zaczytać i tobie coś podpowiedzieć.
4. napisałeś o długiej walce z driverami do SFAR'a - ale czy na pewno zakończyła się ona twoim zwycięstwem ? A jeśli tak - to właśnie - jak on wygląda w menadżerze urządzeń w windows ???
www.youtube.com/mirekk36 ]