Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 14 sty 2025, o 16:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 cze 2014, o 23:27 
Użytkownik

Witam!Uruchomiony Avr Wav Player na ATB 1.04 http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2133447.html działa ok,muzyka gra bardzo ładnie ale po około 30 sekundach odtwarzania muzyki wszystko się zawiesza i na wyświetlaczu pojawiają się dziwne znaki.Pozostaje wtedy wcisnąć przycisk reset na ATB lub odłączyć zasilanie i ponownie po ok.30 sekundach sytuacja się powtarza. Dzieje się tak zawsze,niezależnie od utworu,czy jest to podłączone pod wzmacniacz czy nie,ustawionych wcześniej częstotliwości próbkowania przy konwertowaniu z pliku z Mp3 na Wave,rodzajów kart SD i innych ustawień oraz rodzajów programów do konwertowania itd.Po uruchomieniu przy braku karty pamięci na wyświetlaczu jest komunikat Avr Wav Player przez cały czas.Po wyjęciu karty pamięci w trakcie odtwarzania utworu przed upływem 30 sekund na wyświetlaczu pojawia się komunikat stop i nic dalej się nie dzieje.Zworki na ATB ustawione standardowo,procesor w ATB zasilany jest napięciem 5V z przetwornicy ATB-PWR3,a karta pamięci zasilana napięciem 3,3V poprzez stabilizator LM1117-3,3V.Próbowałem też biorąc pod uwagę różne napięcia zasilania procesora i karty całość za pomocą zworki na przetwornicy łącznie z kartą pamięci zasilić jednakowym napięciem 3,3V z przetwornicy,równocześnie przepinając zworkę przy karcie pamięci VSD.Wszystko jest połączone zgodnie ze schematem,fusebity i hex także.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 19 cze 2014, o 23:30 
Moderator

temat bardzo stary, już nawet nie pamiętam szczegółów poza tym, że nawet chyba gdzieś tam kiedyś na elektrozgrozie opisywałem że w tym wsadzie tam opublikowanym jakiś babol mi pozostał i dlatego taki efekt

Autor postu otrzymał pochwałę

PostNapisane: 9 sty 2016, o 18:20 
Użytkownik

Witam wszystkich jestem tu nowy, miałem ten sam problem z tym playerem wydaje mi się że znalazłem w czym tkwi problem (nie było łatwo z racji małego doświadczenia z avr)
ale po przestawienie zworki od wyświetlacza RW do masy (w zestawie ATB 1.04) i zmianie tego w ustawieniach biblioteki player odżył działa świetnie przeszedł moje najśmielsze oczekiwania testuje już 2 dzień na różnych kwarcach i bitrate działa nawet wav 16b i 44khz .
I jeszcze trzeba pin PB3 podłączyć do pinu CD karty.

Strefa czasowa: UTC + 1