Zenon napisał(a):
"sztuka elektroniki 1 i 2" warto przejrzeć?
oczywiście, że TAK
ale pamiętaj żeby nie jeść chleba tylko z jednego pieca ( tak w przenośni). Jeżeli chcesz dojść do wprawy oraz nauczyć się jak najwięcej to musisz nie tylko czytać książki, i oglądać filmiki na youtube, ale przede wszystkim zacząć robić coś w rzeczywistości, budując jak najwięcej urządzeń, bo tylko wtedy nabierzesz dużo doświadczenia. Moja rada jest bardzo prosta, znajdź sobie jakieś fajne urządzenie i je wykonaj, szukaj po internecie jak ono działa, co pozwoli ci je udoskonalać. Nie minie dużo czasu jak z pod twojej własnej ręki wyjdzie całkowicie twój autorski projekt. Jeśli teraz dużo nie umiesz to się nie przejmuj wszystko przychodzi z czasem. Jak np. zrozumiałem dopiero w drugiej klasie technikum elektronicznego jak działa tranzystor
Zenon napisał(a):
Łapie bakcyla, ale sam jestem ograniczony
zmień podejście nie ograniczaj się, bo to może się okazać słomianym zapałem, jeżeli nie masz kasy na jakieś urządzenia, czy moduły, to postaraj się wykombinować coś we własnym zakresie, poszukaj po internecie, na pewno coś znajdziesz w końcu polak potrafi