Witam ponownie,
Jado, robiłem tak jak pisałeś i wyszło, że... inicjacja USB wszystko wiesza... Wziąłem dla pewności "surowy" przykład z ST, dodałem zwykłe miganie diody - Set,Reset GPIO + for jako delay - i tnie automatycznie diode. Nie chce się już z tym grzebać bo straciłem już na tą transmisje ponad miesiąc :/ Przerobiłem kod, dodałem obsługe USART i kod wygląda następująco:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Przesyła wybraną próbke do PC (ADC w 100% działa bo sprawdzałem za pomocą potencjometru). Z racji że chciałem mieć 12 bitowe próbki zrobiłem sobie "rozdzielanie" 16bitowej wartości na 2 bajty - młodsza i starsza część próbki. Działa - tylko, że... nie potrafię zsynchronizować wysyłania naprzemiennego (raz leci odpowiednia sekwencja 16 bitów, raz lecą pod rząd same bity mniej znaczącej części, a innym razem bardziej znaczącej). Pierwsza myśl - wprowadze opóźnienie, ale czy to najlepszy sposób ? Wątpie... Kolejna sprawa, że chce osiągnąć częstotliwość próbkowania na poziomie 200-500kHz więc...wysyłanie na bieżąco nie spełni sie za bardzo. Są jakieś inne koncepcje na wysyłanie 12 bitowych wartości za pomocą USART w miare składny sposób ? Tak, wiem np opcja z funkcją
ITOA, ale konwersja na char też swoje trwa.... docelowo chce wysyłać do komputera ok 1024-2048 próbek.
Pozdrawiam.