Problem rozwiązany, wystarczyło dodać linie odpowiedzialne za konfigurację funkcji alternatywnych tzn:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
P.S.
Mam małą zagwozdkę, a nie chce zaśmiecać forum nowymi tematami. Mianowicie, chciałbym za pomocą wspomnianego stm'a próbkować sygnał o zmiennej częstotliwości (4kHz-40kHz). No i teraz tak: teoria mówi, że minimalna fp powinna wynosić jakieś 80kHz (dla tego przypadku). Z praktyki jednak wiadomo, że lepsza by była większa wartość częstotliwości próbkowania.
Narazie mam w głowie następującą koncepcję: ustawiam przetwornik ADC na 12 bit (chce "wycisnąć" z STM'a ile natura dała
), ustawiam go w tryb pojedynczego pomiaru i wyzwalam timerem co np. 5us. Teraz: chciałbym próbki wysyłać przez usart do pc. W czasie rzeczywistym tego nie dokonam, ponieważ standard tego nie wytrzyma (tak przynajmniej mi się wydaje), więc próbki z ADC bd wysyłał do dwóch tablic (tab1 i tab2) za pomocą DMA. Na początku zapełnie tab1 próbkami - zrobie przerwanie, rozpoczne zapełnianie tab2 - próbki z tab1 chce wysyłać do pc i tak w koło macieju. No i teraz mam zgrzyt... bo przy takiej częstotliwości próbkowania to jest prawie pewne, że tablica się prędzej zapełni próbkami z adc (np. tab1), aniżeli druga (tab2) zdąży wysłać swoje wartości przez USART'A (jeszcze dodatkowo muszę każdą próke w postaci 16bitowej podzielić na pół; wiem: adc daje 12 bitową próbkę, ale będę ją musiał poszerzyć do wspomnianych 16).
Chciałem zatem zapytać czy jest jakieś inne rozwiązanie/metoda podejścia do tego problemu ? Wiem, że istnieją rozwiązania typu przystawka oscyloskopowa do komputera, ale zanim dogrzebie się w kodzie i domyśle "co autor ma na myśli" to już 100 razy zwątpie