mario napisał(a):
Czy ten wbudowany programator chodzi pod windows 7 ? Pod XP na Ganymede działało bez problrmu, teraz po zmianie sprzętu mam siódemkę i June , niestety, nie potrafię zmusic go do współpracy
ATB Manager rozpoznaje zestaw bez problemu
Ależ oczywiście że działa żaden problem.
Ostatnio też się dowiedziałem dlaczego tak dużo ludzi wciąż zadaje mi to samo pytanie w mailach ale i na forum
"czy ten programator działa na WIN 7 szczególnie na 64-bit"
bo wszyscy widzą, że te moje filmiki instruktażowe są robione na Win XP i myślą że ja cały czas działam w pracy i w domu na SZROCIE Win XP więc może nie wiem jak to się zachowuje na Win7
Panowie, Panowie!!! ... ten Win XP z filmików to tylko maszyna wirtualna postawiona na Win7 i odpalone na niej WinXP
Na co dzień już od kilku lat na kompach w firmie czy w domu nie mam ANI JEDNEGO Win XP
Więc jeszcze raz powiem - oczywiście że programator , Eclipse, i wszystko czym się zajmuje i co oferuję działa na każdej wersji Win 7
Już specjalnie z tego powodu zainstalowałem tym razem na maszynie wirtualnej Win7 do następnych filmików żeby ludzie nie myśleli że ja działam tylko na XP a oni potem jak mają problem to pewnie przez Win7 bo autor działa na XP
---------------------------
ale ok wracając do problemu autora tego wątku - tak tylko podejrzewam co może być przyczyną - choć może się mylę - podałeś jednak zbyt mało szczegółów
- czy przypadkiem nie przestawiłeś taktowania procka na 1MHz ????
- jak masz zestaw ATB to masz także program MkAvrCalculator - zawsze jego można odpalić i kliknąć żółty klawisz "Sprawdź podłączony AVR" w zakładce programator - ON ZAWSZE ZADZIAŁA nawet jeśli procka przestawiłeś na 1MHz
a jeśli przestawiłeś na 1MHz to trzeba sobie w Eclipse dopisać dodatkowy parametr spowalniający zegar programatora żeby się dogadał z prockiem. Masz też po to ptaszek "slowsck" w programie MkAvrCalculator
nie będę jednak dalej strzępił języka i zgadywał co zrobiłeś - opisz dokładnie wszystko, co i jak to wtedy powiem ci gdzie popełniasz błąd że ci nie działa OK
..... chętnie pomogę - tylko jak mówię - daj więcej informacji
www.youtube.com/mirekk36 ]