Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 1 lis 2024, o 09:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 mar 2014, o 14:19 
Nowy

Zapraszam was do zerknięcia na stronę: pomocdzieciom.eu, która należy do Obywatelskiej Fundacji Pomocy Dzieciom. Na stronie znajdziecie cele organizacji, oraz jej piękną i długoletnią historię, która zbudowana jest na rodzicielskiej miłości. Może i wy zdecydujecie się, że to jest ta organizacja, która godnie zajmie się waszym 1%? Pomoc się liczy kochani! KRS 0000140007

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 31 mar 2014, o 14:25 

Szkoda że tak późno informacja, ja już się rozliczyłem 1% poszedł na fundacje Ewy Błaszczyk.

PostNapisane: 31 mar 2014, o 21:45 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Nie liczę na odpowiedz bo takie wpisy są na wielu forach i mam wrażenie, że założenie tematu to była jednorazowa wizyta na naszym forum.
Całkiem niedawno Jurek Owsiak nie wytrzymał jak zarzucano mu niegospodarność, czyli że zbiera na jakiś cel a wydaje na co innego.
I teraz oglądając sprawdzania http://pomocdzieciom.eu/pl/o-fundacji/sprawozdania nasuwają się pytania:
Co się stało miedzy 2011 a 2012 że koszty administracyjne wzrosły 6-krotnie z 36 tys do 225 tys w tym wynagrodzenia wzrosły 12 -krotnie z 11 tys do 138 tys?
Podwyższone koszty administracyjne od 2012 powodują straty i tak na koniec 2011 suma bilansowa wyniosła 259 tys w 2012 218 tys a w 2013 113 tys. Wnioskuję że otrzymane pieniądze są na rachunku i ich ubywa bo 40% przychodu z działalności statutowej to pokrycie kosztów administracyjnych które w 2011 roku wzrosły dość znacząco. Przychody z lat ubiegłych pokrywają straty finansowe od 2012 roku. Czy zgromadzone środki w 2014 roku i ich duża część (40%) będą przeznaczone na koszty administracyjne?.
Czy fundacja będzie funkcjonować jak suma bilansowa na koniec 2014 roku będzie ujemna?

PostNapisane: 31 mar 2014, o 21:51 

Dla mnie realnym "zyskiem" wośp, jest wyposażenie w szpitalach, a czepianie się i "lustracja" fundacji to zwykłe malkontenctwo.
Rozumiem, że każdy księgowy, każdy zaangażowany w kupno, przetargi, liczenie pieniędzy itp w każdej fundacji ma to robić gratis? i w imię wyższej idei?
Każda praktycznie akcja, polsatu, tvn czy celebrytów generuje wielokrotnie wyższe koszta niż sam przychód przekazywany na potrzebujących.

PostNapisane: 31 mar 2014, o 22:11 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Może nie potrzebnie zabrałem głos, ale jak widać mój syn jest podopiecznym innej fundacji, a jak jeszcze nie był to podchodziliśmy do kilku. I są takie fundacje gdzie głównym celem jest samosie finansowanie i takie skupiają się głównie na pomocy. Takie które np. przekazany 1% podatku w jakiejś części dają podopiecznemu i takie które dają cały 1 % podatku dla podopiecznego na jego subkonto.

Strefa czasowa: UTC + 1