Witam.
Znalazłem pewien program SSN w języku C i chciałbym go przełożyć na język JAVA. Mam jednak problem z pewną funkcją. Przepisany program zwraca nieprawidłowe, w stosunku do tego samego programu w C, wyniki, czemu winna jest (prawdopodobnie) wspomniana funkcja operująca na tablicach. Przed wywołaniem tej funkcji, stan określonych zmiennych w programie w C i JAVIE jest ten sam. Po wywołaniu, stan tablic na których wykonywano operacje oraz końcowy wynik różnią się, a nie powinny, bo to są identyczne programy.
Tak wygląda funkcja w języku C:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Natomiast tak wygląda ta sama funkcja przepisana na JAVĘ:
język java
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Funkcja (metoda) jest wywoływana tak:
[w C]
język c
[w JAVIE]
język java
Argumentami są stałe oraz tablice: 2 dwuwymiarowe i 3 jednowymiarowe:
*definicja tablic w C:
język c
*te same tablice w JAVIE:
język java
Myślę, że problem jest z fragmentem:
język c
, który został nieprawidłowo przetłumaczony na JAVĘ.
Czy funkcja w C została dobrze przetłumaczona na metodę w JAVIE? Gdzie znajdują się błędy?