lisek120 napisał(a):
przeprowadziłem całą instalkę raz jeszcze tak jak w pana poradniku, pobrałem najnowszą wersję mkavrkalkulatora i faktycznie nie widzi mi programatora
ok to pytanie teraz kiedy był kupiony zestaw ? bo jeśli np w zeszłym roku a po drodze nie korzystał kolega z aktualizacji programu MkAvrCalculator - a wydaje się że nie - to teraz taka sytuacja jest hmmm "normalna", ponieważ na drodze rozwoju programu od wersji build 60 do build 63 - program sam automatycznie podmieniał firmware w zestawie ATB (w scalaku FT232R) ... a teraz już tego nie robi build 64 i nowsze wersje
dlatego aby rozwiązać problem są dwie drogi:
1. skontaktować się ze mną na Skype i ja przez zdalny pulpit mogę tę sytuację w 2 minuty naprawić
2. wysłać do nas zestaw ATB do przeprogramowania - no ale to dłuższa opcja i trzeba za wysyłki płacić
jest też trzecia opcja której w ogóle nie polecam - korzystać ze starych wersji MkAvrCalculator ale one z kolei już nie mają mojego wsparcia więc jak będą (są) jakieś problemy to mamy kłopot.
Proszę zatem wybrać jedną z dwóch proponowanych przeze mnie dróg. W razie czego zapraszam na Skype - jak tylko na skype będę miał status "dostępny"
www.youtube.com/mirekk36 ]