Ok, właśnie wgrałem do procka ATmega32 ten dokładnie program z main.c który wkleiłeś wyżej ... zmieniłem tylko pin podświetlenia LCD z PA3 na PA7 bo ja tak mam podłączony
sprawdzam i wszystko śmiga tak jak jest opisane w książce - a zatem ....
1. albo coś jest nie tak z kompilacją lub bibliotekami - może tu coś źle robisz
2. albo coś jest nie tak z samą kartą (twoją kartą)
3. albo coś jest nie tak z modułem microSD (to też musimy założyć)
co teraz zrobić ? jak wyeliminować powyższe punkty aby znaleźć przyczynę, proponuję:
1. wygeneruj i wklej mi tutaj jako załącznik wsad HEX tylko fajnie by było gdybyś wyświetlacz podłączył tak jak ja mam czyli po kolei piny do PORTA: RS, RW, E, D4, D5, D6, D7, Podświetlenie licząc od PA0 - RS i podświetlenie na PA7 - jeśli u mnie będzie to działać to już mamy w razie czego ten punkt wyeliminowany
2. masz może drugą kartę ? jakąś inną żeby na niej sprawdzić ? - też by nam coś to powiedziało
3. jeśli powyższe punkty nie rozwiążą problemu to wtedy umówimy się na wysłanie modułu do nas do sprawdzenia i ew wymiany gdyby było coś nie tak ... Obawiam się tylko tego - że np u mnie będzie to działać .... ale tak czy inaczej coś wymyślimy - tak abyś ty nie był poszkodowany i aby tobie jak najszybciej pomóc w tej kwestii ok ? Tylko wtedy reszta to już w jakimś kontakcie albo mailowym albo telefonicznym albo przez Skype - zapraszam.
------------------------ [ Dodano po: 5 minutach ]nadmienię tylko - że w tym przykładzie ZAPIS na kartę przy pomocy PetitFS to bardzo wrażliwa i nie do końca dobrze działająca funkcjonalność ponieważ PetitFS został stworzony głównie do ODCZYTU z karty. Więc może jeszcze jedną rzecz sprawdź - przykład z FatFS OK ? Bo jak z tym zadziała to znaczy że z modułem jest wszystko OK
a jeśli chodzi o PetitFS to w Greenbooku masz mnóstwo na 100% działających przykładów w razie czego. A nawet specjalną funkcję do ZAPISU za pomocą PetitFS
www.youtube.com/mirekk36 ]