Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 22 lis 2024, o 12:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 399 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lut 2014, o 18:27 
Moderator

Wilu88 napisał(a):
Mirku uważaj z takimi tekstami "będzie trzeba pigułami handlować " nigdy nie wiesz kto nas podsłuchuje :P

ooops - masz rację :lol: dlatego doprecyzowuję - chodzi oczywiście mi TYLKO i wyłącznie o nasze atnelowskie specyfiki ;)

Obrazek

PostNapisane: 1 lut 2014, o 18:28 
Użytkownik

Mirku to przypomnij nam o golasach jeden dzien przed wystawieniem plytek :)

PostNapisane: 1 lut 2014, o 18:30 
Użytkownik

oo teraz mi sie ferie zaczęły to będę czuwał dzień i noc :P

PostNapisane: 1 lut 2014, o 18:53 
Użytkownik

Pingwiny to wg mojej wiedzy ferie maja cały rok :)

PostNapisane: 1 lut 2014, o 19:16 
Nowy

Tak mi przyszło do głowy - może tym "golasom" fioletowym nadawać indywidualny numer seryjny?. Wtedy byłaby naprawdę wersja limitowana i kolekcjonerska. A po kilku latach to taki ATB-golas byłby wart fortunę. :D

PostNapisane: 1 lut 2014, o 19:20 
Użytkownik

:lol: Lepiej pigułami handlować niż z piguły oberwać.

------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]

Ciekawe kto by się załapał na golasa 007.

PostNapisane: 1 lut 2014, o 19:24 
Użytkownik

DareckiS napisał(a):
może tym "golasom" fioletowym nadawać indywidualny numer seryjny?.

najlepiej z Mirka podpisem :) - to będzie rarytasik !!!

PostNapisane: 1 lut 2014, o 19:28 
Użytkownik

Jak limitowane to myślałem że wszystkie będą z Mirosława autografem.

PostNapisane: 1 lut 2014, o 19:32 
Użytkownik

Tylko egzemplarze dla zasłużonych dla forum :P

PostNapisane: 1 lut 2014, o 19:35 
Użytkownik

Przestańcie mnie nakręcać.

PostNapisane: 1 lut 2014, o 20:03 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Zapowiedzi szumne, że kupujący rozdrapią GLS'y w 15 sekund. Jak wyjdzie to faktycznie czas pokaże. Ponieważ wersja kolekcjonerska wygląda naprawdę super być może faktycznie znajdą się "koniki" co zaczną tym handlować w drugim obiegu. Może w takim razie reglamentację wprowadzić tylko na te wersje. tzn. że można będzie kupić dowolną ilość GLS ale tylko 1 szt w tym zestawie fioletową. Z poprzedniej edycji nie skorzystałem bo nie umiałem jeszcze tego złożyć. Teraz myślę że dałbym radę. Dlatego cieszę się na możliwość zakupu takiej płytki. Super by było jak by była fioletowa :)

PostNapisane: 1 lut 2014, o 20:21 
Nowy

Mam pytanie, czy opcja ATB-GLS dostępna jest tylko przy zakupach online czy również w placówce szczecińskiej, czyli sklepie :), pytam dlatego iż pojawiła się wersja książki z USBASP na ktora dosc dlugo czekałem, a teraz znów muszę odwlec podróż do Szczecina i poczekać na ATB-GLS.

Ostatnio edytowano 1 lut 2014, o 20:33 przez JacekFK, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 1 lut 2014, o 20:25 
Użytkownik

JacekFK napisał(a):
dlatego iż pojawiła się wersja książki z USBISP na ktora

oczywiście wiesz że to nie jest USBASP ??

PostNapisane: 1 lut 2014, o 20:26 
Użytkownik

JacekFK napisał(a):
Mam pytanie, czy opcja ATB-GLS dostępna jest tylko przy zakupach online czy również w placówce szczecińskiej, czyli sklepie :), pytam dlatego iż pojawiła się wersja książki z USBISP na ktora dosc dlugo czekałem, a teraz znów muszę odwlec podróż do Szczecina i poczekać na ATB-GLS.

Tu masz odpowiedź:
http://forum.atnel.pl/topic5776.html#p67801

PostNapisane: 1 lut 2014, o 20:42 
Nowy

Tak Sun wiem już poprawiłem, MirkoT nie do końca uzyskałem odpowiedz ponieważ przeczytałem każdy post w tym temacie i wynika, ze tylko w sklepie internetowym dlatego oczekuje na odpowiedz Mirekk36, ponieważ przesyłka do mnie jest zbyt kosztowna, wiec wole odbiór w sklepie w Szczecinie.

PostNapisane: 1 lut 2014, o 20:49 
Użytkownik

JacekFK napisał(a):
Tak Sun wiem już poprawiłem, MirkoT nie do końca uzyskałem odpowiedz ponieważ przeczytałem każdy post w tym temacie i wynika, ze tylko w sklepie internetowym dlatego oczekuje na odpowiedz Mirekk36, ponieważ przesyłka do mnie jest zbyt kosztowna, wiec wole odbiór w sklepie w Szczecinie.

No w sumie masz rację, bo ten kanał dystrybucji może oznaczać, że zamówić można tylko przez internet, ale odbiór już nie koniecznie musi być przez pocztę czy jakąkolwiek inną przesyłkę...

PostNapisane: 1 lut 2014, o 20:54 
Użytkownik

A nie możesz dokonać zakupu online i wybrać opcję odbioru osobistego? Puszczasz maila na biuro atnela kiedy pojawisz się po odbiór i z głowy.

PostNapisane: 1 lut 2014, o 21:34 
Użytkownik

No nareszczie.. od kilku dni nie mogłem wejść na forum, niby że strona zainfekowana czy coś tam takiego, w sumie to dalej nie wiem o co z tym "kaman" wtedy było ale teraz wchodze, patrze, a tu prosze jakie promocje no no no.. 8-)

PostNapisane: 1 lut 2014, o 21:43 
Użytkownik

A czy serwer na którym jest sklep wytrzyma tak wzmożony ruch użytkowników??? Życzę Mirkowi żeby tych golasów nie starczyło dla wszystkich i żeby musiał zamówić kolejną partię i kolejną... W końcu biznes musi się kręcić:)

PostNapisane: 1 lut 2014, o 22:09 
Użytkownik

Mniamniuśny kolorek wersji limitowanej :D Zawsze podobają mi się pcb z takim kolorem... aczkolwiek golasa jednego już mam, do tego jeszcze jedną inną konstrukcję... na razie w zupełności wystarczy. Trzeba dać szansę innym :)

PostNapisane: 1 lut 2014, o 22:46 
Moderator

Dokładnie - najlepszy będzie zdrowy rozsądek i zakup tylu egzemplarzy ile na prawdę potrzeba a nie na wyrost.

Oczywiście, że będzie można również odebrać golasa osobiście w naszym sklepie ;) ja nigdzie nie pisałem że TYLKO on-line

PostNapisane: 1 lut 2014, o 23:01 
Użytkownik

Ale fajniuśki kolorek, super wyszło.... :D

PostNapisane: 1 lut 2014, o 23:42 
Użytkownik

Witam mirku tak jak i byłem na liście zamawiam 2 sztuki

------------------------ [ Dodano po: 13 minutach ]

OK szybko pisałem bo zobaczyłem GLS :) ok
na spokojnie przeczytałem więc pilnuję sklep :D

PostNapisane: 2 lut 2014, o 11:43 
Użytkownik

Akcje z golasami uważam za pomysł rewelacyjny i umożliwiający wielu mniej zamożnym użytkownika dołączyć do grona posiadaczy ATB, a posiadaczom ATB niższym kosztem wzbogacić się o drugą płytkę w celu wykonania lepiej, łatwiej ćwiczeń chociażby z greenbooka. No ale to się rozumie samo przez się więc do rzeczy:

mirekk36 napisał(a):
Oczywiście w związku z wersją kolekcjonerską - cena nie będzie wyższa - pomimo iż koszt jej wytworzenia był znacznie większy.

Teraz wsadzę kij w mrowisko i mnie zapewne malkontenci zjedzą :), chociaż pewnie wielu innych też będzie nie zadowolona ale postaram się uzasadnić.
Od wczoraj wieczór mnie to męczy, chciałem na początku wysłać to tylko Mirkowi ale on jest tak dobrym człowiekiem że by może mu się taki pomysł spodobał ale zapewne by mi wytłumaczył że nie, więc piszę do wszystkich na forum żeby każdy wiedział jakie mam zdanie i mam cicha nadzieję że nie tylko ja.

Dlaczego nie ma być wyższa cena wersji kolekcjonerskiej? Tym bardziej że koszt wykonania był droższy?
Wg. mnie cena wersji kolekcjonerskiej powinna być o ok 30-40% no max 50% wyższa on standardowej.

Nie trafiłem na definicje w internecie ale wydaje mi się i z własnych doświadczeń to wynika jeśli chodzi o inne produkty że wersja kolekcjonerska to taka która jest inna od wersji podstawowej, ma ograniczona liczbę wydania i jest zdecydowanie droższa. Mam tu na myśli np. gry komputerowe, książki, telefony ale też np. samochody pojawiające się w edycjach specjalnych ale też jest wiele innych produktów. Takie specjalne inne produkty od standardowych różnią się głownie detalami, własnie takimi jak np. kolor czy inne logo, dodatek no po prostu są inne lub też np. są sygnowane nazwiskiem znanej osoby, a i ich cenna jest wyższa. Nie chciałbym tu przytaczać przykładów bo myślę że każdy zajdzie takich sam wiele.

Dlaczego więc w przypadku kolekcjonerskich golasów ma być inaczej? Myślę że by podkreślało to bardziej prestiż takiej wersji. Dalej myślę że jest grupa co najmniej jak nie więcej 30 osób, które uwielbiają to co Mirek robi i by zapłacili więcej chcąc Mirka dowartościować, odwdzięczyć się za pomoc, ciepłe słowo wsparcia, ukierunkowanie. Kupienie wersji kolekcjonerskiej jest więc idealna do tego okazją by w sposób legalny tak uczynić (wg. polskiego prawa nie można sobie od tak komuś przelać pieniędzy bo się go lubi, natomiast sprzedany produkt i zapłacone podatki są jak najbardziej spoko - uprzedzam fakty malkontentom). A korzyści wynikające z tego faktu mogą być dla wszystkich bo dowartościowany człowiek to taki który pracuje dwa razy więcej i więcej mu się chce jest mniej zestresowany bardziej zadowolony, a to się ewidentnie przełoży na kolejne świetne poradniki i jeszcze większą chęć pomagania nam. Zresztą każdy wie o co chodzi więc nie ma na moje co tu wiele tłumaczyć.
Też jestem zdania żeby wersje kolekcjonerską można kupić jednorazowa 1 szt. w przesyłce, a pozostałych tak jak Mirek pisał bez limitu.

No i po tych słowach mnie teraz niektórzy chcą zjeść, w Lochach u SunRivera będę łańcuchy czyścić :lol:
No ale naprawdę zastanówcie się przez chwile i pomyślcie co napisałem.

PostNapisane: 2 lut 2014, o 11:58 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
Oczywiście w związku z wersją kolekcjonerską - cena nie będzie wyższa - pomimo iż koszt jej wytworzenia był znacznie większy.

Intre napisał(a):
Dlaczego nie ma być wyższa cena wersji kolekcjonerskiej? Tym bardziej że koszt wykonania był droższy?

Dlatego, ze Mirek jest spoko gosc i nie chce zarabiac na oddanych mu fanach.

PostNapisane: 2 lut 2014, o 12:03 
Użytkownik

charsz napisał(a):

Tu nie chodzi o zarabianie, a o wynagrodzenie za bardzo dobra prace, wiele darmowych kodów poradników, filmów i dostępność człowieka 24h/7dni tydzień 360 dni w roku.

Zawsze można kupić wersje zwykła w normalnej cenie.

Poza tym są fani którzy są wg. mnie gotowi więcej zapłacić za wersje kolekcjonerską bo chcą takową mieć, tak samo jak masz np. z grami.

PostNapisane: 2 lut 2014, o 12:15 
Użytkownik

zwłaszcza ci którzy wiedzą coś więcej niz oficjalne informacje :P

ale ja tam nic nie wiem ...

PostNapisane: 2 lut 2014, o 12:16 
Moderator

Intre napisał(a):

eeeh bo zapomniałem złożyć podpisu ? :lol:

charsz napisał(a):

Może powiedziałbym tak - wiem, że tu mogę na prawdę liczyć na oddanych ludzi i też - coś chciałbym dla nich zrobić tak extra, a tym samym również wpłynąć może troszkę na to - żeby inne nowe osoby zobaczyły - że warto być z nami - o ile oczywiście zaakceptują ten styl tego forum, tą kulturę podejścia do innych ... którą wszyscy razem tutaj tworzymy ;)

a z trzeciej strony - widzisz kolego Intre - jaki ze mnie marny markentingowiec

ale wezmę sobie twoje cenne uwagi do serca - i może przyjdzie taki czas, że stworzę wersję kolekcjonerką za jakiś czas ale powiedzmy samych zestawów ATB (takich pełnych z obsadzonymi elementami) ... i wtedy będą dostępne ew do sprzedaży dla wszystkich ....

a tu był ukłon dla szanownych moich znajomych dobrych - forumowiczów ;)

PostNapisane: 2 lut 2014, o 12:31 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
ale wezmę sobie twoje cenne uwagi do serca - i może przyjdzie taki czas, że stworzę wersję kolekcjonerką za jakiś czas ale powiedzmy samych zestawów ATB (takich pełnych z obsadzonymi elementami) ... i wtedy będą dostępne ew do sprzedaży dla wszystkich ....

O i to jest bardzo dobry kierunek myślenia ;) i np. zrobić żółta albo złotą nawet o taka by była najlepsza pozłacana zapakowana w drewnianą dębową skrzynkę wyściełaną alkantarą o + figurka Mirka do postawienia na biurku :)
To oczywiście półżartem.

Ale myślę że warte przemyślenia.

Marketing Mirku masz dobry, jak nie bardzo dobry trafiasz do ludzi tylko powinieneś wg. mnie się zacząć bardziej cenić i nie myśleć o malkontentach, wszelkich marudach itp. Zasada ekonomiczna jest dość prosta i okrutna 1 niezadowolony klient to średnio 11 poinformowanych o tym że mu się krzywda stała, a niestety zadowolony człowiek to max. 1-3 nowych wiedzących o czymś dobry fajnym. Ale to tez dobry objaw bo im więcej zauważysz wpisów nie zadowolonych ludzi to oznacza że jesteś coraz bardziej znany i docierasz do większej społeczności. Więc kierunek jest dobry tylko nie przejmować się nimi i zacząć się lepiej cenić takie jest oczywiście moje zadnie i wielu może się z tym nie zgodzić.

PostNapisane: 2 lut 2014, o 12:33 
Moderator

tak tak - dokładnie - dlatego coraz bardziej staram się odłączać o myśleniu n/t kocich malkontentów ;)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 399 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1