Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 6 lis 2024, o 07:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 sty 2014, o 15:15 
Użytkownik

Do tej pory się nie wypowiadałem, ale im więcej czytam wypowiedzi w komentarzach pod Mirka filmem, czy tu na forum w kilku już wątkach dotyczących tego tematu, to tym większe odnoszę wrażenie że albo piszą to hipokryci albo żyjemy w różnych Polskach. Nagle wszyscy są oburzeni jaka to wielka nieuczciwość panuje w tym kraju. Czy naprawdę wszyscy piszący na temat uczciwości nie mają w swoim otoczeniu żadnej, powtarzam żadnej osoby, co na co dzień kradnie owoce cudzej pracy? Nikt ze znajomych nie ściąga filmów z netu, muzyki, programów, nie marnotrawi czasu w pracy na rzeczy z tą pracą nie związane, nie próbuje się uchylać od płacenia mandatów, nie przytarga czegoś z roboty bo przecież firma nie zbiednieje jak zabiorę śrubkę, itp. itd.? Nie wierzę, ale jeśli jest inaczej to im zazdroszczę bo ja niestety mam zgoła inne doświadczenia. I tak sobie myślę że gość który te książki kserował to na to grosza nie wydał. Pewnie papier i toner "sponsorowała" firma w której być może pracuje. Uważam że Mirek popełnia błąd nie zgłaszając tego faktu odpowiednim organom. W tak oczywistej sytuacji jak ta, to nie powinno to ujść tej osobie na sucho a dla innych mu podobnych była by to przestroga że nie warto okradać, czy to Ciebie Mirek czy kogoś innego, bo będzie za to kara.
Po obejrzeniu wczorajszego filmu, aż założyłem konto na YouTubie. Skoro ma Ci to pomóc to będę klikał w "łapki". Dzięki poradnikom lepiej zrozumiałem wiele zagadnień dotyczących programowania w C, jak i w temacie projektowania układów. Chciałbym po prostu więcej poradników. Czy mi się przydadzą nie wiem, ale udało mi się w końcu porobić jakieś tam układy i co najważniejsze oprogramowć je, a to dzięki temu że w końcu trafiłem na książkę napisaną w taki sposób że wreszcie zrozumiałem o co biega w tym całym C, a podchodziłem do tego tematu kilka razy.
Rozumiem Cię Mirek w stu procentach, też nie chciałbym być okradany z owoców swojej pracy i to w tak bezczelny sposób.
PS.
Proszę aby nikt tych moich wypocin nie odbierał osobiście. Nie piję do nikogo personalnie, są to moje luźne myśli po przeczytaniu dziesiątek komentarzy od czasu Mirka filmu o " Magic LED 3" i tego jak wielkie nagle zapanowało oburzenie na nieuczciwość . Zacząłem się po prostu zastanawiać ile w tych wszystkich komentarzach jest właśnie uczciwości, i jak często reagujemy, wtedy gdy to nie dotyczy nas lub nam bliskich, gdy z nieuczciwością się spotykamy.

PostNapisane: 19 sty 2014, o 15:41 
Użytkownik

Ja natomiast myślę że temat ten przeradza się w wybielanie samych siebie u co niektórych
raptem 100 rad , więcej reklam , bla bla bla i zaraz temat o ich blokowaniu miedzy innymi ... no wybaczcie
ale .... poniekąd się zgadzam z przed mówcą całkowicie , ale tez popieram decyzje Mirka ,

I niniejszym ....

każdy ma swój moralny kręgosłup i sumienie .. a jak nie to jego problem ... TEMAT ZAMYKAM

PostNapisane: 19 sty 2014, o 15:45 
Moderator

MarcinG chyba troszkę w nieuprawniony sposób oskarżasz tutaj ludzi o nieuczciwość tak na co dzień. Chyba na prawdę mało znasz to forum, tych ludzi i ich podejscie. Proszę więc nie prowokuj tu kłótni i to w tym wątku bo to ma niestety nie tylko mało wspólnego z tym forum i ew pomocą w promocji tego co robię. Sorry ale otwarcie powiem że na tym forum nie ma miejsca na takie kłótnie :(

PostNapisane: 19 sty 2014, o 16:03 
Użytkownik

Dlatego poniekąd temat zamknąłem ... Mirku ... za kare 10 pompek ...
ma byś spokój na forum i miedzy chrześcijanami , buddystami i cała resztą
nasz wspólny cel to JĘZYK C

a kto jest bez winy niechaj pierwszy ciśnie kamieniem .... czy jakoś tak to było
zaiste.!

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1