mpo napisał(a):
"Porównuję" to nie do końca właściwe słowo.
Mi się wydaje że właściwe. Ponieważ jeśli odpaliłeś - jeszcze raz powtarzam i postaraj się uważnie posłuchać, Atmel Studio to - to środowisko korzysta z Toolchaina Atmelowskiego (sporo nowszego niż stary toolchain WinAVR (co wcale nie znaczy że nagle jakiś gorszy dla zwykłych procków) .... i po instalacji BEZ ŻADNYCH ustawień specyficznych dla linkera itp itd jeśli sprawdzasz wynik po kompilacji do
ECLIPSA, który np odpaliłeś na starym WinAVR .... to nie dziw się że masz różnice ....
a ty mieszasz tu jeszcze teraz ustawienia linkera itp bo wydaje ci się że one z tego wynikają
dlatego podałem ci link do poradnika dzięki któremu możesz przede wszystkim odpalić eclipsa na Atmel Toolchain czyli na tym samym, z którego korzystam Atmel Studio i wtedy bez żadnej grzebaniny w ustawieniach linkera właśnie sobie porównaj wyniki po kompilacji
a potem zrozumiesz - że nie ważne czy Eclipse czy Atmel studio to wszystko zależy od tego (czyli wielkość wygenerowanego kodu) od przede wszystkim zastosowanego toolchaina. I też dopiero wtedy można sobie wchodzić i zaczynać ustawiać dodatkowe opcje kompilacji - które jak zobaczysz robi się w zasadzie identycznie w jednym i drugim środowisku
to tyle
www.youtube.com/mirekk36 ]