Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 11 lut 2025, o 14:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 sty 2014, o 13:49 
Użytkownik

Witam
Nie wiem czy trwa gdzieś dyskusja na temat w/w odezwy
Postanowiłem się tutaj "wylać"

Obejrzałem Mirku twoją odezwę na YT. Przywołało to moje przemyślenia gdy pierwszy raz oglądałem jeden z twoich video poradników. Pamiętam jak po kilku minutach oglądania pomyślałem "WoW ale facet ma pasję i zapał" a po chwili "ciekawe na ile mu go starczy"

Później zacząłem przeglądać bloga i kolejna myśl "Co za kopalnia wiedzy i wszystko poukładane w jednym miejscu"
Po chwili myśl że to może zniknąć. Niestety ewolucja internetu poszła w przeciwnym kierunku niż zamierzony.
Ideą była swobodna wymiana informacji a dzisiaj jest próba zagarniania ich i blokowanie i ewentualne udostępnianie odpłatne. To co robisz jest "diamentem" na internetowym śmietniku. 

Do tej pory moją biblią a w zasadzie dwoma były dwie książki o bascom (kto w temacie ten wie)
Autorzy tych książek wydali je może zarobili może nie. Mam nadzieję że tak.
Wydali je i szlus Do tej pory są fragmenty w nich których mój mózg nie przyjmuje i brak możliwości pójścia dalej.

To co Ty proponujesz jest dla mnie rewolucją Interaktywna książka papierowa. Można poczytać do poduchy a w połączeniu z blogiem i kanałem YT tworzy ją właśnie interaktywną. Do tego namacalny kontakt z Autorem sprawił że po kilku latach odkładania postanowiłem rozpocząć naukę C korzystając z Twojej książki. Mam nadzieję że szybko stanie się moją biblią. 

Wracając do odezwy. Zderzyłeś się ze ścianą. To było nieuniknione. Pytanie co zrobisz dalej? My wszyscy którzy pokładamy nadzieję na przesiąknięcie twoją wiedzą powiemy oczywiście żebyś się nie przejmował przeszedł przez mur i poszedł dalej. Już jeden taki był i całkiem nieźle na tym wyszedł ;-)

Każdy z nas, biedny czy bogaty jednej rzeczy ma tyle samo. Czasu. 24h na dobę.
Dzielisz się nim z nami za co jesteśmy Tobie wdzięczni. Decyzja jaką by nie była zależy od Ciebie a nam trzeba ją uszanować. Pozdrawiam 

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 sty 2014, o 14:28 
Moderator

rzeczywiście do tej pory nie odezwałem się w tym temacie na YT, rzadko też na maile itp ... ale mam nadzieję, że mi wybaczycie bo odezwę się zbiorowo na początku kolejnego poradnika video

... tak tak ... przyznam, że nie spodziewałem się aż takiej reakcji. Zwykle na YT mało było komentarzy i opinii ... ciężko było mi wysnuć do końca wnioski czy idę dobrą drogą - a jeszcze od grudnia ubiegłego roku to zderzenie się z murem jak to nazwałeś ....

rzeczywiście - to było jak zderzenie się z murem przy prędkości auta 50 na godzinę ...

ale dzięki tej niespodziewanej dla mnie reakcji widzów - zbieram się, zbieram siły, restartuję swój system, wprowadzam poprawki do kodu w zgąbczonym mózgu ... i tak jak już zapowiedziałem tutaj:

post64955.html#p64955

postaram się wrócić - przynajmniej jeszcze na jakiś czas podjąć walkę - dzięki wam wyklarowały mi się dwa plany A i B ... jeśli nie wyjdzie A to jeszcze spróbuję B ... ale ok ... opowiem o tym króciutko w kolejnym poradniku .....

a przy tej okazji bardzo bardzo dziękuję za wsparcie .... to dla mnie było nie tylko nieoczekiwane ale i miłe .... te wszystkie głosy, opinie na YT, porady ... na prawdę tym razem to ja chciałem troszkę Was posłuchać i okazało się, że nie zostałem sam ...

dzięki

PostNapisane: 14 sty 2014, o 15:58 
Użytkownik

Witajcie i ja dołożę się do zaistniałej sytuacji ... Mirku powiem tak dzięki Tobie i książką w końcu zaczynam ogarniać C a nie wspomnę ile razy podchodziłem do tego tematu dodatkowo poradniki video są naprawdę dobre i u mnie otworzyły oczy na nieraz bardzo proste tematy które wydawały się nie do ogarnięcia, dodatkowo uważam że zestawy atb i dodatki do nich są naprawde wygodne do nauki i powodują, że osoba początkująca nie musi się zastanawiać dlaczego coś nie działa i zająć się opanowaniem właściwych tematów. Pojawiły się zarzuty ze są drogie... ja uważam ze wręcz przeciwnie bo jak policzymy sobie koszty wytworzenia...elementów (no i wiele razy niedoceniane wsparcie w Twojej osobie) to zaraz się okazuje, że zestawy konkurencji wypadają znacznie drożej... nawet samo arduino + dodatki wychodzi drożej :) w piątek dotarł do mnie druki zestaw atb oraz ATB-USB-RS232 i ... no właśnie ATB-USB-RS232 to jest to co tygryski lubią najbardziej ... w końcu skończyły się problemy z przepinaniem usbasp między zestawami i jednoczesnym korzystaniem z RS ... teraz mam wszystko wpięte w huba usb i programowanie z eclipsa nie wymaga przepinania kabli oraz działa jednoczesne programowanie i korzystanie z Putty;) przy testowaniu i pracy na dwóch zestawach jest to nieodzowne.
A jeśli chodzi o brak poszanowania czyjejś własności intelektualnej to niestety jest to w naszym kraju nagminne a walka to bardzo często walka z wiatrakami... prowadzę działalności od prawie 15 lat i nieraz się borykam z tym tematem a dodatkowo tego typu praca "której nie widać" jest niedoceniana i nie raz słyszę "... przecież to tylko parte linijek kodu i che pan za to zapłatę..." lub ... zajeło to panu 10 minut i che pan za to zapłatę ... niestety tak to już u nas jest... praca której nie widać najczęściej jest niedoceniana...

Więc trzymam za Ciebie kciuki aby udało Ci się pokonać problemy i wrócić ... bo twoja pomoc i poradniki są bardzo potrzebne nam początkującym i jest to kawał dobrej roboty. Myślę że zmiana formy dystrybucji materiałów powinna ulec zmianie... może jakiś reklamy w materiałach wideo ... może dystrybucja pełnych wersji kodu i poradników tylko dla zweryfikowanych posiadaczy właściwego sprzetu... pomysłów jest kilka ....

Jeszcze raz pozdrawiam i życzę wytrwałości w "dzikim kraju" jak to powiadają... pamiętaj że możesz zawsze liczyć na wsparcie z naszej strony (mówię to w swoim imieniu ale i myśle że nie tylko...)

PostNapisane: 14 sty 2014, o 17:00 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

U nas w kraju już tak jest. Taka zasada, mało co robić i dużo zarobić. Więc jak się sprzedaje ws2812 czy ws2811 pierwszy znaleziony kod będzie do tego produktu wręcz idealnym dodatkiem , a Polacy nie są nauczeni płacić za oprogramowanie, bo przecież jak windowsa mamy za free, office też to każde inne oprogramowanie też za darmo się należy. Nawet na forum ktoś miał problem z mkAVR Calculator i jak się okazało po umieszczeniu screena, że to wersja spiratowana.

Ja sam doświadczyłem wykorzystania moich praw autorskich, zdjęcia którego byliśmy autorem w slajdzie na demotywatory.pl. Zdjęcie mojego dziecka, a ktoś dorobił głupi tekst i wyszło coś niby śmiesznego. A dla nas rodziców nie było to śmieszne, wiedząc skąd te zdjęcie zostało pobrane, bo jest faktycznie dostępne w Internecie na stronie mojego syna. Przykre że ktoś wpadł na pomysł wykorzystania go i zrobienia "coś śmiesznego". No i oczywiście ścieranie się z serwisem o usunięcie tego.

Jednak ja sądzę, że Twoja praca Mirek jest warta kontynuowania, dobrze robisz zamieszczając logo atnel-a, adres bloga i forum, pokazując swoje produkty i stronę sklepu, w kodzie zawsze jesteś autorem. Można w kodach umieścić większa informację np. o prawach autorskich o stronie bloga skąd jest do pobrania. Twoje podejście do początkujących jest nie do przecenienia. Dużo osób wykorzystuje te kody jako hobby, inni może w szkole jakąś pracę zrobią. I nieliczni którzy zawsze pomarudzić muszą, oraz jak się okazuje jeszcze cwaniacy co chcą zarobić na czyjejś pracy.
Może do takich cwaniaków wysłać wezwanie do zapłaty z tytułu wykorzystania kodu z konkretną kwotą i terminem płatności?

Na pewno dzięki YT i bloga, grono forumowiczów się powiększyło, i na pewno w dalszym ciągu będzie się powiększać.
Jak sądzę po grudniowych brakach w sklepie atnel, wzrost liczby forumowiczów, zwiększył popularność produktów atnel-a (sam nabyłem jedną z nowości).

Każdy, no prawie każdy :D , oglądając jakikolwiek materiał na pewno miał uśmiech na twarzy. Widać, że Tobie siedzenie przed kamerami i przekazywanie świeżo nabytej wiedzy też sprawia radość.
A weseli ludzie żyją dłużej :D

PostNapisane: 14 sty 2014, o 17:03 
Użytkownik

Ja chyba co miałem powiedzieć powiedziałem .. w jednym zdaniu na YT i w rozmowach z Tobą Mirku, ale też wiesz że jesteśmy choć czasem siedzimy cicho .. i jak widzisz potrafimy się zmobilizować i próbować cos zmienić , w sumie dzięki tobie ..... i w tobie pokładamy nadzieję ... a zaczynam chrzanić ,... wiesz co chcę powiedzieć :)

PostNapisane: 14 sty 2014, o 17:24 
Moderator

Jak powiem chociażby jedno krótkie zdanie ....

że aż mi się łezka w oku kręci jak czytam te wszystkie komentarze wasze i tu i na YT i w mailach i na PW i na Skype ...

to pewnie i tak jak wiecie znajdą się ci, którzy ochrzczą nasz mianem KR "kółka różańcowego" albo "kółka wzajemnej adoracji"

.... ale kurczę mnie już to czochra - co "tacy" pomyślą ...

tak jak wspomniałem staram się pozbierać i wrócić ... co z tego wyjdzie zobaczymy

a macie rację - że gdy słyszę że komuś pomaga to co robię, że może się to nawet czasem podobać a nieraz i moje poczucie humoru trafia i do was .... to na prawdę - muszę przyznać - że jeszcze bardziej podoba mi się to co robię - jeśli chodzi o poradniki szczególnie ...

pisze wiele osób abym więcej reklam swoich dodawał do poradników - a wiecie jaki jest prozaiczny powód tego - że w sumie z poradnika na poradnik coraz ich mniej wstawiam ?

bo po prostu - sam montaż zajmuje TYLE czasu, często muszę wręcz powtarzać i to kilkakrotnie nagrywanie odcinka czasem już po zmontowaniu nawet - wiedzą i widzą ile to czasu mnie kosztuje osoby obok mnie - rodzina ale nawet Pani Aneta, która sama się nieraz dziwi dlaczego drugi czy trzeci raz o tym samym opowiadam :lol: ..... Ale to jest dla mnie najważniejsze - wprawdzie jak widzicie mówię spontanicznie, ciężko mi scenariusz przygotować - tzn próbowałem ale jakoś nie wychodziło - dlatego czasem trzeba powtórzyć, potem kilkakrotnie montować - no i najzwyczajniej w świecie już mi się nie chce - nie mam czasu, ledwo zipię a i tak zwykle kończę to po nocach jak sami widzicie godziny wstawiania filmów na YT czy poradników na bloga ... bo w dzień - dużo pracy z bardziej przyziemnymi rzeczami jak prowadzenie firmy .... a to też trzeba jakoś ogarnąć ....

Nie wspomnę - że nie mogę zwykle nie znaleźć czasu aby przypadkiem nie pominąć jakiegoś maila i kogoś zostawić bez odpowiedzi ....

w efekcie końcowym gdy dochodzą jeszcze takie inne dziwne sprawy - a nagromadziło ich się o dziwo od grudnia 2013 jakoś tak nagle (a o wszystkich nie wiecie ... bo nie wypadało nawet mówić - chociaż .... chociaż może wybuchnąć jeszcze mała bomba tu na naszym forum i pewnie będziecie nie mniej zdziwieni niż ja ... że coś takiego mogło się zdarzyć - ja po iluś już tam dniach od tego - wciąż nie mogę uwierzyć że to się stało ... ale ok nie uprzedzam faktów .... )

ważne - że to DZIĘKI WAM WSZYSTKIM - biorę się w garść i postaram się chociaż jako pół-terminator wygrzebać spod tego wszystkiego i wrócić - podziałać z WAMI - a walkę z tymi .... no wiecie sami z kim .... zostawić gdzieś za sobą bo na prawdę szkoda mi zdrowia .... bo na prawdę zaczęło szwankować gdy się to zaczęło a ja nie wiedziałem w co łapy włożyć ...

No nic - nawet nie wiem jakich słów użyć - i czy jakieś w ogóle moje słowa są w stanie wyrazić prawdziwe podziękowania - czy będą one chociaż namiastką tego wsparcia jakie od WAS dostałem po tym ala poradniku ....

PostNapisane: 14 sty 2014, o 17:46 
Użytkownik

No to teraz Mirku jest was dwóch : Ty i Jurek Owsiak. Obaj robicie dobrą robotę ale i tak znajdą się
tacy co widzą to wszystko zupełnie inaczej. :cry:

PostNapisane: 14 sty 2014, o 18:32 
Użytkownik

1. Większość osób komentuje, aby dalej nagrywać poradniki bo są super spojrzały tylko na profity płynące dla siebie.. no są super, ale mało osób chyba zrozumiało problem jaki Ty Mirku przedstawiłeś. Ja sam nie odpowiedziałem pod filmikiem bo nie wiedziałem co. Trudna sprawa. Tak jak napisał tomson5 " Decyzja jaką by nie była zależy od Ciebie a nam trzeba ją uszanować."

2. Kolejna sprawa. U nas w Polsce nie docenia się wszystkiego co wirtualne. Ja u znajomego mechanika samochodowego zostawiłem ostatnio 300zł za samą usługę bez części. No taka kolej rzeczy, trzeba płacić. Natomiast jak do mnie ktoś zwróci się z banalną instalacją Windowsa na laptopie, konfiguracją, wgraniem potrzebnych programów, instalacja sterowników a na koniec optymalizacją tego wszystkiego to najlepiej za 50zł albo za darmo bo przecież kilka kliknięć a zajęło to wszystko dłużej niż pewnie siedzenie przy samochodzie. Nie docenia się roboty za ekranem.

3. Można zrobić sobie kilka miesięcy przerwy aż przyjdzie chęć, tęsknota do zrobienia i złożenia filmiku, obudzi się wewnętrzna potrzeba sama z siebie a nie z nakłaniania przez użytkowników forum.

4. Niegłupim pomysłem było by wprowadzić płatność za dodatkowe materiały. To wcale nie będzie kojarzyło się z skąpstwem. Trzeba zarabiać, materiały są świetne. Nie można mieć wszystkiego za darmo. Lekarz, mechanik nie daje rad za darmo. Nikt nam nie będzie pomagał za darmo w żadnej specjalizacji, więc skoro mamy poradniki to można i za nie zapłacić. Ja jestem za, skoro płacicie sms'em za konto na chomiku to można czasem zapłacić za materiały video.

PostNapisane: 14 sty 2014, o 19:11 
Użytkownik

dopiero przed chwilą obejrzałem Twój ostatni poradnik...

... mam nadzieję, że to nieprawda, że Twoja pasja dzielenia się z innymi jest umierająca :(

dostałem w życiu zawodowym, też w prywatnym niejednego kopa, po którym ciężko było się
podnieść, ale się jakoś podnosiłem, choć nie wydaje mi się, że to mnie wzmacniało

teraz jestem 2 miesiące po kolejnym kopie, który dostałem sam od siebie, czyli kłopotach
ze zdrowiem, mam nadzieję, że sobie poradzę i Tobie też tego życzę, tzn życzę Ci żebyś miał
tylko kłopoty ze złodziejami i hołotą mającą wszystko i wszystkich gdzieś, bo to norma w
dzisiejszym świecie

trzymam za Ciebie kciuki i pamiętaj:
najważniejsze jest zdrowie, a reszta to wielkie gówno z którym trzeba walczyć i nie poddawać się!

Ostatnio edytowano 14 sty 2014, o 19:26 przez wireless, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14 sty 2014, o 19:14 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Każdy ma w życiu lepsze lub gorsze chwile. Zamartwianie się nic nie da.
Ja mam na to taki sposób, nie myślę o tym co było wczoraj, nie zastanawiam się nad tym co będzie jutro, robię to co mam dziś do zrobienia. Dziś jest dziś.

Spring
Erlöse mich
Spring
...

PostNapisane: 14 sty 2014, o 21:04 
Użytkownik

Jestem świeżo po twoim filmie
Jak sam mówisz nie zależy Ci na pochwałach ale cóż ja zrobię Tobie na przekór
i po raz któryś tam napiszę że tylko dzięki Tobie
potrafię dziś cokolwiek w dziedzinie jakiej jest mikroprocesor.

W życiu nie pomyślałbym wcześniej (jakieś pół roku temu) że człowiek
który rozstał się z nauką już jakiś czas temu (czyli ja)
który właściwie przez przypadek trafił na Twoją stronę
potrafi jeszcze czegoś się nauczyć
i mało tego nawet potrafię czasami pomóc komuś innemu :)

Mogę to zawdzięczać tylko Tobie i temu wspaniałemu forum
wielkie dzięki

Ps.
Myślę ,że dobrym pomysłem jest publiczne piętnowanie
złodziei ,cwaniaków itp.
przez podawanie na forum linków gdzie nieuczciwie wykorzystuje się
czyjeś dobra intelektualne (tylko nie wiem czy zgodne z prawem)

PostNapisane: 14 sty 2014, o 21:09 
Moderator

Zaba napisał(a):
i mało tego nawet potrafię czasami pomóc komuś innemu

ja cię ostatnio sporo widzę na forum jak pomagasz - i to niesamowicie wygląda - a to jest właśnie przykład postawy, która pomaga samemu się jeszcze szybciej uczyć - i mam nadzieję, że dostrzegasz tą tajną broń o której często wspominam ale niestety niewielu w nią wierzy i niewielu korzysta ....

a tu się da zauważyć - że "rośniesz" ... i po tym jak się wypowiadasz sam nigdy bym nie powiedział że pół roku temu nic nie robiłeś z programowaniem ;) kręcisz :lol: ... musiałeś się wcześniej tym zajmować :lol:

PostNapisane: 14 sty 2014, o 21:49 
Użytkownik

Mirku uwierz mi w latach 90-ty trochę na komodorku ale takie tam podstawy wstawki do Baisic-a w asm
Całkowicie hobbystycznie C++ z którego niewiele zrozumiałem po drodze Turbo Paskal z którego już więcej
łapałem . Elektronika trochę więcej ale też hobbystycznie i głównie montaż gotowców ale zawsze ze zrozumieniem

aż do momentu kiedy kupiłem Twoją książkę i tu klapka się otwarła
teraz powrót do starych książek C++ QT i takie tam tylko teraz jakoś tak trochę więcej łapię :D
a i o jeszcze jednej rzeczy muszę powiedzieć nie mniej ważnej które wyniosłem po Twoich poradnikach
to Eagle i nauczyłeś mnie czytać PDF-y

PostNapisane: 14 sty 2014, o 22:21 
Użytkownik

To i ja coś napiszę od siebie. Obejrzałem odezwę i też mi się smutno zrobiło :( Jak pewnie zauważycie po ilości postów jestem zwykłym, mało udzielającym się czytaczem, niestety ortodoksyjnym czytaczem... dobra, nazwę rzeczy po imieniu: jestem uzależniony :-) Nie wiem, co tam Mirek dodajesz do tych piguł, ale uzależniają. Codziennie wchodzę i przynajmniej ogólnie przeglądam posty czy czekam czy jakiś ciekawy videoporadnik się pojawił i... jakoś sobie nie wyobrażam, że to nagle może zniknąć :?
Mam zestaw ATB gls, bluebooka (najpierw w miękkiej i teraz w twardej okładce), greenbooka - nie wiem po co kupiłem - brak czasu na czytanie - chyba za 25 lat jak na emeryturze będę to będę czytał... nie, nie... już wiem po co kupiłem: z szacunku i podziękowania za Twoją pracę w przekazywaniu wiedzy o AVR i C. Wiem jak to brzmi - może trochę górnolotnie - ale tak jest i nic na to nie poradzę.
Dwa lata temu spotkałem kolegę z podstawówki, który objeździł trochę świata, odwiedził mniej lub bardziej egzotyczne kraje... i wiecie co: w innych krajach też są malkontenci, narzekający na wszystko, służbę zdrowia, urzędników, polityków, ceny itd.. Ta np. służba zdrowia też nie jest tam super, hiper. I w innych krajach też niestety są amatorzy cudzej intelektualnej własności. Nie narzekajcie tak na tą Polskę, że tylko u nas tak jest. Tak jest w mniejszym lub większym stopniu wszędzie.
Mirek, nie wiem co poradzić na tych amatorów co kopiują Twoje kody, poradniki i zarabiają na tym. Myślę, że przy każdym poradniku, kodzie powinien być zapis w jakiejś ładnej formie prawnej, że kod, videoporadnik może być wykorzystany do celów innych niż prywatne tylko za Twoją zgodą - pod groźbą jakiś sankcji prawnych, gdyby jednak ktoś chciał zarabiać bez Twojej zgody. Myślę, że już samo to w jakiś małym stopniu odstraszy jakiś procent.
Nie bałbym się też występowania na drogę prawną wobec takich osób. Wiem, że do tego trzeba szeroko pojętego "zdrowia"
Jak już ktoś gdzieś napisał są do tego instytucje. Sam w tamtym roku korzystałem z znienawidzonej przez wszystkich Straży Miejskiej (która niby tylko zajmuje się blokadami). I sprawnie rozwiązali problem z "hałasującym" sąsiadem (nie będę tutaj wdawał się w szczegóły).
A skoro już o zdrowiu mowa, to już kiedyś chciałem Ci napisać tylko odwagi zabrakło, że tak jak Ty to się nie da pracować :shock: Kiedyś wymieniliśmy kilka maili na priv i jesteśmy w podobnym wieku. Jestem pod wrażeniem tempa Twojej pracy, ilości materiału, poradników, videoporadników, książek, jesteś na blogu, forum, mailu, skypie, youtubie. Odniosłem wrażenie, że ja już dawno bym padł gdybym tak pracował :( Może trzeba trochę zwolnić?
Mirek, może po prostu nastąpiło zmęczenie materiału?
Pozdrawiam, Darek.
PS. Kto jest za wysłaniem Mirka wraz z rodziną na dwutygodniowe wakacje na Hawaje albo inne Szeszele? :D

PostNapisane: 15 sty 2014, o 08:13 

Sam się zastanawiam często skąd Mirek bierze tyle energii na to wszystko, no i gdzie znalazł taką żonę która mu na to pozwala :lol:

PostNapisane: 15 sty 2014, o 09:26 
Użytkownik

To i ja coś skrobnę :P
Zgadzam się ze wszystkimi komentarzami i trzymam kciuki za szybki i bezstresowy restart.
Jak dziś pamiętam zgrywanie na telefon filmików z YT magic LED part 1 i part 2. Oglądałem je wnikliwie podczas lotu na studia i tak jak inni widząc ostatnie wyczyny Mirka (kilka świetnych tutoriali na YT w ostatnich tygodniach) byłem pewien, że już lada dzień pojawi się kolejna część LEDowej przygody :)

Co do scalaczków WS2### już od dłuższego czasu wypytywałem się o poradnik na ich temat wiedząc, że sam nie podołam z rozruchem, a tuż przed poradnikami zamówiłem ich kilka do zabawy :P dlatego też ostatnie wieści bardzo mnie zasmuciły. Całe szczęście po obejrzeniu zapowiedzi TerMiratora :) śpie już spokojniej i odświeżam YT i bloga co kilka godzin 8-) .

Odzew jest bardzo duży i wiele osób dało pomysły czy sugestie, a co do używania pracy intelektualnej i praw autorskich myślę, że nie ma co się zastanawiać tylko walczyć o swoje no i ciągle nagłaśniać sprawę jako przestroga dla innych :twisted: !

No dobra to czas odświeżyć YT czy przypadkiem nie ma tam już 4 pancernych z numerem 102

PostNapisane: 16 sty 2014, o 15:40 
Użytkownik

Kurde bez jaj Panie Mirku... Blog, forum i poradniki muszą żyć bo bez nich klapa na całego...
Już jak "żona" słyszy z mojego tabletu Pana głos to komentuje..."Znowu ten nakręcony świr tranzystorek" ;) ale dzięki takim zapaleńcom można się czegoś nauczyć :) ja się uczę i chcę jeszcze! i jeszcze! Jak się nie da w takiej formie to może w postaci jakiegoś supportu do książek/ATB z loginem i hasłem? nawet za drobną opłatą ale ja zostaje z Wami! Pozdrawiam i pogody ducha w nowym roku ;)

PostNapisane: 16 sty 2014, o 20:22 
Użytkownik

rezasurmar napisał(a):
Sam się zastanawiam często skąd Mirek bierze tyle energii na to wszystko, no i gdzie znalazł taką żonę która mu na to pozwala :lol:

barszczz napisał(a):
.......trzymam kciuki za szybki i bezstresowy restart.

Filmik obejrzałem dopiero dzisiaj i całe szczęście widać że obrączka jeszcze dzielnie siedzi na palcu prawej ręki :D (z doświadczenia wiem że z tym bywa różnie)....

Ja również jestem w szoku ile energii poświęca Mirek aby zapewnić pełne wsparcie dla swoich czytelników, forumowiczów itd.

Myślę że potrzebny jest Tobie właśnie porządny 'hard reset' , ale oby nie taki 'low level format' ;)

Mirku, ciężko Ci coś doradzić, bo i tak zrobisz to co będziesz uważał za stosowne.
Mam tylko nadzieję że rozwiążesz jakoś te 'problemy' i nadal będziesz napierał...

Jak to było??.... 'chłopaki nie płaczą - coco jambo i do przodu' ;)

PostNapisane: 16 sty 2014, o 20:53 
Moderator

Sonix napisał(a):
coco jambo i do przodu

Dokładnie - muszę coco jambo zrobić .... jakoś będzie - thx

Strefa czasowa: UTC + 1