Cześć. Jestem Majjki. Moja dziewczyna Cię nienawidzi. ;]]
Nienawidzi Cię, bo kiedy wraca z pracy, ja siedzę przed telewizorem i tłukę kolejne filmy z kanału. Ale przyzwyczaja się już do tego,
traktuje to jako "wyjście z kumplami", jest świadoma, że Miro już z nami mieszka ;] Nie wyobrażam sobie, abyś teraz - kiedy udało
mi się to wszystko po długim czasie uporządkować i poukładać - zakończył działalność tutorialską. Czekam na kolejne materiały,
kolejne (mam nadzieje) książki. Dobrze widzieć Twoją gębę w dziale "ostatnio dodane filmy".
Wczoraj w nocy obejrzałem ten smutny film. Co do samego zjawiska - w takim kraju przyszło nam żyć. W takich sytuacjach ukazuje się nasza stereotypowa "polaczkowatość"... Przykre to. Ale Miro, wiedz, że nie Ty jeden borykasz się z takimi problemami. I Microsoft, i Adobe, i wielu, wielu innych...
Czytam i czytam te komentarze... Osobiście nie wydaje mi się, że ucieczka w trailery, płatny kontent czy zamykanie się w
forumowym kloszu rozwiąże problem. Przyjmuje się, że im coś mniej dostępne, tym bardziej korci, żeby to wykraść.
Twoim celem - jak chyba słusznie zakładam - jest robienie biznesu. Rozwijanie, promowanie, zajmowanie nowych obszarów. Droga,
którą obrałeś jest skuteczna. Bardzo skuteczna. Dlaczego? Dlatego, że ludzie próbują się promować na Twojej marce! To znaczy, że
płyniesz Mirek! To znaczy, że jesteś rozpoznawalny, masz uznanie i coraz szersze grono Cie kojarzy!
Ty - nie rezygnuj. Zrzucam to na jesienną deprechę Mirka
![Szczęśliwy :)](https://forum.atnel.pl/images/smilies/icon_e_smile.gif)
A My - no właśnie:
Ludzie: Miro odwala dla nas kawał świetnej roboty. Niejeden(na) z nas korzysta z dobrodziejstw, którymi nas darzy.
Czy to książki, czy to poradniki, czy to forum, czy to Atnelowska elektronika, zestay uruchomieniowe itd itd.
Może warto odwdzięczyć się za to wszystko wykazując inicjatywę wspierając Mirka w tym, co robi?
Zacznujmy walkę z piraceniem. Jest przecież skończona liczba słów kluczowych, które kmożna co jakiś czas , a nawet codziennie przegooglać. Cóż za problem przeklikać "USBASP", "MKAVRCALC" i jeszcze kilka innych?
Mirek, nie możesz rezygnować z praw autorskich, należą Ci się one jak psu buda i je posiadasz - czy tego chcesz, czy nie. Zrób z tego atut.
Wypracujmy sobie kilka możliwych algorytmów działania:
- pisma nawet elektroniczne, wzywające do usunięcia skradzionego contetnu z wyszczególnieniem możliwych sankcji karnych (za skany książek, rozpowszechnione kody itp).
- "...działa z MKAVR CALC" - Mirek, sparuj soft z programatorem Atnela. Niech nie będzie taki mega uniwersalny. 60 zeta za soft+programator to przeciez pare groszy... Bierz kliencie komplet albo nie bierz w ogole.
- kody Mirka wykorzystywane w innych poradnikach - żądanie podania źródła (a co, niech się dzieje reklama) albo usunięcia materiałów (tutaj trzeba udeżyć do administratorów).
Sposobów jest wiele. To temat na większą dyskusję... Materiał na szeroko zakrojona skalę. Mirek - pamiętaj - nie jesteś sam, po drugiej stronie kamery jesteśmy my - Twoi słuchacze, i stoimy za Tobą murem!
Dla jednej osoby to walka z wiatrakami. Dla dziesięciu - już można powalczyć. Ile masz subskrypcji kanału - ponad 3 KOŁA ludzi!!
To już jest siła. Ty się skup ma tym, co Ci wychodzi najlepiej - zacznij rzeźbić 3 część magicleda.
3 KOŁA LUDZI z Youtuba i sam nie wiem ile tutaj na forum - POMOŻECIE?