Panowie - Panowie ....
to może ja zabiorę głos - jeśli mogę oczywiście.
z jednej strony:
rezasurmar napisał(a):
W zasadzie od samego początku "Naszemu" forum przyświecała inna idea, idea by być przyjaznym forum, innym forum, forum otwartym na początkujących, samodzielnie myślących użytkowników, którzy cieszą się z samego faktu iż ich post może przyczynić się do rozwoju innych uczestników
święte słowa .... ale ....
.... ale jest jedno ALE ... i pomimo iż ja, czy też Sun, albo wiele innych osób jakby nie odczuwa, nie ma takiej potrzeby aby zbierać punkty "pomógł" ..... to jednak ja wpadam powoli na taki mały szatański pomysł z pigułami i tym co się będzie później z nimi działo
i wcale nie chodzi mi o to aby później ktoś się chwalił czy przechwalał ile pomógł - bo zwykle gdy ktoś na innych forach się tym chełpi to raczej każdy wie - że coś jest nieteges ....
no ale właśnie w związku z tym moim szatańskim pomysłem - sam powoli zachęcam ludzi do klikania w klawisz "pomógł"
Moderatorzy niedługo to będą mogli sobie np w ogóle wyłączyć widoczność zebranych tych punktów jeśli uznają za stosowne a jeśli nie to zostawią ....
----------------------------------------
tak już nawet kilka razy ktoś na forum proponował aby umożliwić klikanie w "pomógł" tak w innym temacie .... wiem , że tu są zdania podzielone - na razie może jeszcze wstrzymajmy się z próbą wprowadzenia tego mechanizmu "pomógł" tak luzem przez każdego dla każdego gdziekolwiek .... może później to wdrożymy ...
ale na razie dajcie mi jeszcze czas na dokończenie obmyślania niecnego planu z tymi pigułami .... i myślę, że to też będzie coś co jak napisał zresztą słusznie rezasurmar - wyróżnia nasze forum od innych. Nie dlatego że chcemy się kreować na jakichś lepszych
... ale może dlatego że chcemy - żeby to nasze - (cieszę się zresztą gdy ktoś pisze NASZE) ... forum było inne ...
jakie np forum nie ma KOSZA
- tylko nasze
jakie forum ma LOCHY ? - tylko nasze
jakie forum ma DZIAŁ RYBNY - tylko nasze
więc jeszcze może po drodze dorobimy się wszyscy razem w zgodzie jeszcze innych znaków szczególnych
kila - na prawdę nie gniewaj się na SunRivera - bo kto jak kto ale on na prawdę robi tyle dla idei, tyle pomaga ... i to bez żadnych fanfar, bicia w dzwony itp że szok .... jest wzorem godnym do naśladowania - także dla mnie .... a co? na forum nie ma już i innych takich użytkowników ? nie będę już wymieniać wszystkich tutaj takich z nicka - bo kartki papieru by zabrakło
jak coś to się zawoła Jaglarza - on zrobi w razie czego zdjęcie i przyklei na ścianach
więc przede wszystkim nie kłóćmy się w takich sprawach - bardzo bardzo proszę - bardzo proszę ok?