No wiem, ale w fajny sposób jest tu np. pokazana idea pętli
Propagujcie idee programowania wśród swoich znajomych! To naprawdę fajna sprawa, zresztą sami wiecie
Jako przykład dam sytuacje mojej bardzo dobrej koleżanki z klasy. Dziewczyna ogólnie fajna i mądra, jednak no nie łapała informatyki (nasz profil matematyczno - informatyczno - fizyczny). Przyszedł czas sprawdzianu po dwóch latach nauki i piękna soczysta bania. Jeżeli chodzi o nauczyciela od informatyki, świetny gościu, jednak, no trzeba troszkę wiedzy posiadać
I ta koleżanka "Waszku, weź mi pomóż, bo kolejny sprawdzian idzie, a chce zdać..." no to ja powoli spokojnie popracowałem z nią dwa popołudnia, pokazałem jak myśleć
Skutki: dziewczyna ze spr dostała 4, reakcja jak zaczęła łapać "o kur... działa
", zainteresowało ją to i podłapała bakcyla
Nie powiem, że nie satysfakcjonuje mnie jej sukces, a także mój jako "tłumacza"
I znowu odbiegłem od tematu...
Jeżeli chodzi o poziom nauki, nie mogę narzekać, informatyka stoi na wysokim poziomie, teraz nowa podstawa ma więcej godzin, wiec więcej robią. W gimnazjum robiłem okładki płyt w Wordzie..., pozostawiam bez komentarza.
Dlatego Drodzy Koledzy! Wśród najbliższych propagujcie idee programowania, a właściwie myślenia, logicznego myślenia
Słyszałem kiedyś takie fajne stwierdzenie, że dobry informatyk nie musi znać języków, ważne, że wie o co chodzi, a język to nie problem
Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi kolejny link do bardzo fajnej rozmowy
http://wyborcza.pl/1,75476,10587548,Matematyka_czyni_mistrza.html