Witam
Od 2 tygodni rysuje(na papierze) schematy podłączeniowe do mojego nowego tabletu który będę robił.
Nie będę tutaj opisywał szczegółowo schematu bo nie ma sensu. Tym bardziej że zawiera on dziesiątki różnych rzeczy.
Opisze tylko dokładnie o co mi chodzi. A więc:
w układzie będę 2 atmegi: Atmega1281 oraz Atmega2560 jedna od grafiki druga jako główny "mózg"
Obie te atmegi będą połączone do karty SD. Gdyż jedna będzie odczytywać zdjęcia lub ikonki czy tapetę, a druga będzie odtwarzać muzykę. I tu moje pytanie bo nigdy wcześniej takiego czegoś nie robiłem chodzi mi żeby zamontować jakiś układ może który by przełączał dane z karty pomiędzy tymi 2 uC. Dodam że sterować by go miała atmega2560.
Pewnie przychodzi wam do głowy czy te uC nie będą chciały odczytywać kartę w tym samym czasie. Już mówię że nie ponieważ te uC będą połączone przez rs232 TTL.
Dlatego proszę o pomoc przez jaki układ podłączyć te pamięć SD? Przyszedł mi do głowy też taki plan że obie atmegi miały by ustawione porty od spi jako wejścia a gdy jeden uC będzie chciał wysłać coś do karty SD to przestawi na ten czas porty na wyjścia. Było by takie coś?
Mam nadzieję ze jasno wytłumaczyłem
Proszę o pomoc.