Jest tyle elementów bibliotecznych w Eaglu, że trzeba spędzać godziny, żeby znaleźć potrzebne nam elementy do schematu. Jest tam wiele zupełnie niepotrzebnych, które nigdy nie wykorzystamy. Ja przeglądam biblioteki w panelu kontrolnym, gdzie mogę łatwo je włączać i wyłączać, żeby nie pojawiały się potem przy ich dodawaniu w edytorze schematów, Robię to przez klikanie kropeczki z lewej strony opisu biblioteki, wtedy biblioteka włączona zmienia się w zielone kółeczko.
Zrobiłem porządek w konektorach i mam "włączone" na razie tylko te poniżej: con-dil i con-harting: wtyki do gniazd typu box headers con-1stb: PIN headers inaczej listwy pinowe, jedno i dwurzędowe con-garry: listwy pinowe pod kątem 90st con-ml i con-panduit; moim zdaniem najbardziej zbliżone do gniazd typu box headers con-molex; gniazda typu molex con-prt500; śrubowe gniazda PRT o różnej ilości pinów con-subd; konektory typu RS232, 9, 25 pinowe, męskie i damskie con-tycoelectronics: gniazda telefoniczne, gniazda RJ45 i wiele innych podobnych
_________________ sig off ;(
|