rezasurmar napisał(a):
To ja mam takie proste pytanie, jakich kamer używasz?
eeeh to była cała droga ewolucji - na początku to była zwykła prosta kamerka USB podłączona do kompa i spokojnie można z tym zaczynać - żaden kłopot ...
ale wiadomo im dalej w las i im bardziej zależy na jakości no i oczywiście o ile zasoby finansowe pozwalają - oraz zgodzi się NIK (albo ŻIK - Żoniczna Izba Kontroli)
.... to wtedy się kupuje coś tam lepszego. Potem kupiłem lepszą nieco kamerkę USB logitecha z zomem optycznym i lepszymi szkiełkami - wydawało mi się że to już będzie "the best" ... ale niestety potrzeby rosły bo i Greenscreen mi się zamarzył - niestety za dużo hobby człowiek ma no i wtapia kasę jak w ..... (dobra ciiiicho bo mi to jeszcze żona przeczyta) ... A więc później dokupiłem jakąś kamerkę typową HD firmy JVC - GZG-1 bodajże ... do dzisiaj jej używam .... ale i ona okazała się z czasem kiepskawa .... Niestety na lepszą od Canona na razie mnie nie stać..... No ale miałem też to nieszczęście że wpadłem po uszy w fotografię i zakupiłem sobie jakiegoś canonika w moim przypadku Canon EOS600D, który jak się okazało ma MEGA SUPER kamerkę - lepszą niż kamery dedykowane jeśli chodzi o jakość. I znowu okazało się że ok ale nie do wszystkich zadań ... więc teraz canona EOS'a używam do prostszych celów - filmowania mnie samego i tego jak macham łapami za co przepraszam ale mam już taki tick
.... a kamerki JVC do filmowania elektronik
... o tak to jakoś się u mnie poskładało jak na razie - ale marzy mi się kamerka canonika, pewnie kiedyś ją kupię
www.youtube.com/mirekk36 ]