Witam, Miał może ktoś do czynienia z tymi prockami? Potrzebuję uruchomić jeden z przetworników analogowy-cyfrowych. Zdefiniowane mam funkcje ustawiania przetwornika w MCR itd. Zdefiniowaną mam funkcję pomiaru oraz funkcję poboru wartości z rejestru. Wszystko fajnie, ładnie...Boot się buduje w Eclipse...jednak gdy debuguje w trace 32 (krok po kroku), program zatrzymuje się na konfiguracji rejestru, a konkretnie ustawianiu (pierwsza instrukcja funkcji inicjalizacji) bitu zegara taktującego przetwornik. Ustawienia przetwornika, pochodzą z innego baardzo rozbudowanego projektu, a teraz muszę analitycznie zrobić to w kolejnym bradzoo dużym projekcie. Mam na to kilka dni...ale kilka już też straciłem na analizę kodu i sposób konfiguracji tego ustrojstwa. Podchodząc do tego analitycznie jak do AVR, myślę, że gdzieś może znajduje się jakiś rejestr, o którym nie mam zielonego pojęcia....a który jest odpowiedzialny za załączenie peryferia (w tym przypadku ADC). Prosiłbym o pomoc kogoś, kto już używał ADC w tych prockach....
|