Witajcie, wiem że wszyscy tutaj są za Eclipse bo w sumie jest to narzędzie lekkie i łatwe w konfiguracji.
Ale muszę się przyczepić do braku jednej z ważniejszych funkcjonalności czyli auto uzupełniania kodu. Jest niby taka funkcja ale co to za auto uzupełnianie jeśli musimy wcisnąć na klawiaturze CTRL + SPACJA a powinno się to automatycznie pojawiać podczas pisania kodu.
Chyba że mi o czymś nie wiadomo i jednak da się to zrobić aby działało tak jak w Atmel Studio?
Pomóżcie bo skutecznie mnie zniechęca brak tej opcji do korzystania z Eclipse i szczerze powiedziawszy po całej nocy i połowy dnia poszukiwań zaczynam go już nienawidzić
Zawsze lubiłem tą opcję szczególnie przy tworzeniu stron w HTML i CSS przy użyciu Aptana Studio (jest oparty o Eclipse). Bardzo spodobało mi się też Atmel Studio 6 za tą właśnie opcje chociaż jego największym minusem jak dla mnie (nowicjusza) jest zamulenie całego komputera jeśli nie mamy mocnego sprzętu a mi ostatnio padła jedna z kości RAM
Jeśli ktoś w końcu zrobi to autouzupełnianie w Eclipse to będzie cud miód A bez tego jako nowicjuszowi trudno idzie nauka
nie ma takiej opcji w eclipse ale jest jedyny minus jesli juz
Czy ja wiem czy to aż taki minus? Mi to akurat odpowiada. Podpowiedź się pojawia wtedy kiedy ja tego chcę, a nie za każdym razem gdy coś wklepie z klawiatury. A poza tym wciśnięcie ctrl+spacja to nie jest aż taki duży wysiłek żeby jakoś spowalniało mi to pisanie kodu.
zgadzam sie z kolega wyzej no ale wiadomo wszystko to kwestia przyzwyczajen
za to jako nowicjusz jeszcze poznasz wiele kolejnych baboli w atmel kocim studio przygotuj sie najlepsze przed toba a zamulanie bedzie malym pikusiem przy tym
Dla mnie też to ogromny plus, o ile zawsze muszę szukać jak w innych programach to wyłączyć, bo jak mi otwiera zamyka cudzysłowie później ja z przyzwyczajenia sam je wklepuje i robi się sajgon w kodzie jeszcze większy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość