Ja powiem tak, naprawdę i bez cukrzenia .... przede wszystkim podziwiam wirtuozerię w pomysłach na korzystanie z callbacków i event'sów. Ja także we własnych programach bardzo często je wykorzystuję .... Moim marzeniem było aby przybliżyć czytelnikom w ogóle zasady posługiwania się tymi mechanizmami dołączając tu timery programowe.
Bo w ogóle, nawet nie zważając na to czy tworzone w ten sposób "ala biblioteki" tak je nazwijmy są jakieś super optymalne czy nie - to dopiero gdy człowiek zaskoczy o co w tym wszystkim chodzi - to otwierają się oczy jakie fajne rzeczy a wręcz sztuczki cyrkowe można w języku C wyczyniać. Dlatego ja np chromolę wszystkich to to mówią że jakaś tam biblioteka jest niezoptymalizowana
...
bo do migania diodą albo do innych prostych programów to super optymalizacja jest potrzebna jak ....
no właśnie
Natomiast gdy człowiek się podszkoli w technikach programowania to kolejnym normalnym etapem rozwoju jest poszukiwanie metod optymalizacji bo i zaczyna się wtedy tworzyć coraz bardziej rozbudowane projekty.
No a w tym co robisz panie Anty - widać właśnie że wszystko idzie w takiej kolejności jak w zegarku ... ba! jak w dobrym szwajcarskim zegarku.
Fakt ... ktoś całkowicie początkujący gdy na to spojrzy może być przerażony - tyle pisania ... i mało co się rozumie - więc często zamiast podglądać i analizować o co tu chodzi - wraca do starszych metod ... bojąc się (niesłusznie) że z tym sobie nie poradzi....
A tymczasem GŁÓWNA IDEA .... i ty to POCZUŁEŚ jak widzę pełną parą - polega na tym, że:
1. warto troszkę tego kodu popisać i przygotować
2. ale potem używanie tego w kolejnych swoich programach to POEZJA
POEZJA - to jest clue tego całego męczenia się i uczenia C
mnie to do dzisiaj fascynuje i nadal się tego uczę .... ale tobie idzie to jakoś szaleńczo szybko
aż zazdroszczę
------------------------ [ Dodano po: 3 minutach ]odnośnie kodu .... no co tu dodać ? ... nic - można by powiedzieć, że po co aż tak podchodzić ? czy nie lepiej zorganizować klawiaturę matrycową ? .... no pewnie że można ....
ale co z tego ? ... jak można i tak
.... ja nie widzę w tym INICIE nic dziwnego - przyjąłeś takie założenia konfiguracyjne i już ...
jak ktoś chce skorzystać to wystarczy że sobie przeprowadzi konfigurację wg twojego opisu i ma z marszu fajną obsługę hahaha nie jednego, nie dwóch czy trzech ale praktycznie prawie dowolnej ilości klawiszy
... choć wiadomo że jest to raczej pomyślane dla czegoś mniejszego niż klawiaturka matrycowa ... a wygoda korzystania ? - OGROMNA
www.youtube.com/mirekk36 ]