kyp napisał(a):
...., ale czemu Pan piszę ze AVR Studio to badziew? Tak z czystej ciekawości pytam i z tego że w sumie nie działałem do tej pory na niczym innym niż WinAVR.
Wiesz co ja już niestety nie mam siły (za co bardzo przepraszam) powtarzać tysiącom osób dlaczego. Bo pomimo tego że NAPISAŁEM o tym dosyć wyraźnie na swoim blogu:
http://mirekk36.blogspot.com/2011/11/dl ... tudio.htmlto i tak rzadko kto to czyta a nawet jak przeczyta to np nie rozumie co to jest Toolchain albo nie zdaje sobie sprawy z błędów w jakie się za chwilę wpakuje definiując F_CPU w kodzie programu. Trudno - wszystkich nie uchronię - niektórzy wolą się uczyć na własnych błędach i tracić dużo więcej czasu zanim dojdą do tego samego zdania więc proszę bardzo. Każdy ma wolną wolę.
Poza tym ty napisałeś że działasz w WinAVR ...... ale albo mylisz pojęcia i kojarzysz WinAVR z AVR Studio 4.xx albo po prostu piszesz programy metodą (wybacz określenie) za króla ćwieczka w Programmers Notepad
.... dostarczanym wraz z WinAVR.
I pamiętaj - ja piszę też o tym na blogu wyraźnie - że BADZIEW to jest AVR Studio 5 i 6 ..... a jak już ktoś się uprze nie chce koniecznie ECLIPSA to ma jeszcze albo starszą wersję AVR Studio 4.xx (bo ta jeszcze była OK) chociaż to jeszcze czasy MIESZKA I-go ...... ale przecież ma także do dyspozycji CodeBlocks.
Piszesz że masz STK500v2 o ile dobrze zrozumiałem - to aż się dziwię, że ECLIPSE ci nie ruszyło ani z STK500v2 podczas gdy to jest typowy programator bardzo dobrze obsługiwany przez AVRDUDE a przez to i przez ECLIPSE , ale też że niby nie ruszyło ci programowanie przez wbudowany programator w zestaw ATB. Sam pomyśl - można zrozumieć, że jedno jeszcze się komuś nie uda ale dwa ? To już nie przypadek - robisz gdzieś jakiś mega ZONK i aż szkoda patrzeć jak się męczysz.
Tym bardziej, że można mnie złapać na Skype tak OnLine i bardzo chętnie ludziom pomagam poprzez wejście zdalnym pulpitem na szybkie uruchamianie takich rzeczy - no tylko trzeba chcieć
www.youtube.com/mirekk36 ]