Wg. mnie ciekawy temat, więc pozwolę sobie odkopać.
No i jak zakupy?
Trochę wg mnie nie spójne to Twoje ostatnie zestawienie, połowę kasy chcesz wydać na oscyloskop, rozumiem że musisz mieć 4 kanały i koniecznie 150MHz. Jeżeli tak, to zostawiamy, jeżeli nie, to moja propozycja- Rigol DS1052E+ 100MHz mod, cena 2000PLN
Multimetr to na początek kup sobie porządny przenośny, a później dokup jakiś stacjonarny i niech to nie będzie chińczyk
moja propozycja- Sanwa PC5000a cena 750PLN
Nie masz miernika ESR a to się bardzo przydaje, polecam ESR-micro v4.0 cena 75USD do kupienia tutaj
http://www.radiodevices.info/zakaz_e.phpDodatkowo coś do pomiaru cewek.
Zasilacz jest ok,
Lutownica(e). Wybrałeś LF-8000 za 1400pln. Uważam że tutaj należało by zainwestować, w szczególności w kolbę ponieważ tego się bardzo często używa
odpuść sobie lutownice grzałkowe. Podejrzewam że nie pracowałeś na w.cz bo gdybyś miał z takimi styczność to automatycznie grzałkowe przestały by dla Ciebie istnieć. Najlepszy byłby Metcal, np MX500. Sporo używak na amerykanskim ibiju. Sprzęt drogi ale wart każdego centa, zwłaszcza że groty w przystępnej cenie a wybór typów końcówek... sam sprawdź. Jeżeli cena metcala jest zaporowa to Quick 202d za 780PLN będzie bardzo rozsądnym substytutem. Zabrakło na liście hotair. Może ZHAOXIN 850D za 240pln?
Co z podgrzewaczem i irdą?
Generator funkcyjny- Tutaj się nie będę rozpisywał bo nie posiadam (jakoś sobie radziłem półśrodkami), ale zamierzam kupić Hantek DDS-3x25 143USD.
Analizator ok,
Myjki nie posiadam dlatego że zawsze znajduje jakiś szczegół który mi nie pasuje. Albo za mała, albo za słaba.. Finalnie przymierzam sie do zrobienia. Poza tym dla mnie jest to sprawa 2go planowa.
Programator(y) masz?