No i stało się…
Na ogólnym forum zapodałem mój nocą wypraktykowany pomysł, ale…
Zacznę może od początku.
Jako ze jestem świeżo upieczonym ojcem, niesie to za sobą obowiązek nocnego wstawania.
Nie raz na wpół przytomny, obudzony przez płacz maleńkiego synka, machinalnie łapałem się za czajnik i robiłem mu mleczko, sadząc, ze to już czas karmienia…
Niestety okazywało się ze to tylko zabłąkany bąk lub sen o piersiach rozmiar mniej niż A powodowały cały alarm.
Niekiedy się okazywało, ze żona kilkadziesiąt minut przede mną już go „tankowała” i cała flacha mleczka szła do zlewu.
Jako, ze interesuje się mikrokontrolerami wpadłem na pomysł aby takowe urządzenie powstało.
Niestety moja wiedza w programowaniu ich jest jeszcze w powijakach, zapodałem hasło na forum co efektem tego jest powyższy i poniższy kod oraz schemat prototypu popełnionego przez kolegę Antystatycznego. Wielki dla niego szacuneczek i podziw dla umiejętności, ze w tak krótkim czasie od mojego opisu do dziś kod powstał.
Kolega Antystatyczny dziś po południu obdarzył mnie źródłami oraz już skompilowanym HEX-em pod Megę 8.
Natychmiast jak tylko czas pozwolił wziąłem się do wtłaczania dzieła Antystatycznego i wielka radość mnie ogarnęła jak wszystko zaczęło działać.
Do chwili obecnej zegarek odmierza czas.
Dzisiejsza noc będzie już komfortowa o tyle, że nie będziemy musieli się zastanawiać o czas ostatniego tankowania
Bardzo mnie cieszy, ze spotykam takich ludzi jak kolega Antystatyczny, bo powraca wiara w to, ze nie jestem sam pozostawiony swoim demonom niewiedzy a pomocna dłoń kolegi Antystatycznego już kilka razy dała mi wielka pomoc w zrozumieniu podstaw języka C.
Pozdrawiam
dodge1975