Może i ja się dopowiem
Na gwiazdkę udało mi się zakupić lapka z windows8 dla mojej luby... Na początku ciężko jej było się przyzwyczaić, a jej staruszek (jeszcze z niemiecką klawiaturą) już całymi płatami odpadał
Trochę poprzestawiałem ustawienia i jest zadowolona! Włączyłem jej w kafelkach duży przycisk do pulpitu, używała przez miesiąc, a teraz klika w kafelki, może nie służy jej do pracy (word czasami) ale jako zabawka jest super. Nie wiesza się (raz się zamulił po aktualizacji na początku, po szybkim restarcie wyłączyłem auto update), zamykasz ekran lapek śpi, otwierasz, od razu działa, dosłownie moment! Może z sekundę trwa;) W sumie nawet nie wiem czy od początku restartu systemu był wyłączany, a śmiga jak rakieta.
Osobiście siedzę na win7, ale jak będę coś nowszego sobie kombinował to raczej do zabawy i będzie to coś tabletopodobnego z win8
Dodatkowo gdzieś czytałem, że następny windows będzie całkowicie w kafelkach na podstawie windows RT, czyli lipa :/ a sam windows blue przypomina mi bardziej nakładkę na ósemkę, tak jak to było w windows 98 i ME
Oczywiście to moja opinia i jak koledzy piszą jednemu pasują płaskie ikonki, innemu podobają się wypukłości, a dla mnie najważniejsze aby działało i to szybko, bo i tak program, który w danej chwili używam jest na wierzchu. Aha i ktoś się martwił o przycisk START na klawiaturze. Spokojnie otwiera on kafelki