GwynBleidD napisał(a):
Hmm... nie rozumiem jak niby się łączy i co z czym... w jednym miejscu Twojego postu wynika połączenie Router <---COM---> Arduino <---LAN---> Komputer, w innym miejscu znowu widzę bezpośrednie połączenie Arduino z komputerem poprzez COM. Jak to wreszcie wygląda? mógłbyś to jakoś rozjaśnić?
Co do samego problemu, czy musisz koniecznie odbierać to na porcie COM? Może udałoby Ci się stworzyć urządzenie HID, które wysyłałoby odpowiednie sygnały sterujące w standardzie, który komputer "natywnie" rozumie?
Tym się nie martw - wszystko mam ogarnięte. Komendy odbieram na routerze + dodatkowo przesyłam je LANem do laptopa - po prostu mam wirtualny port COM, który bez problemu odbiera to, co wysyłam z Arduino, czyli wszystko działa.
Krauser napisał(a):
Można by skrobnąć programik, który odbierałby dane z COMa i wysyłał jak klawiatura kody Vol+, Vol-
No aż tak dobry nie jestem
![Szczęśliwy :)](https://forum.atnel.pl/images/smilies/icon_e_smile.gif)
. Jeżeli możesz pomóc - będę wdzięczny. Ale potrzebuję dwóch wersji programu (w zależności od wartości zmiennej "stan" otrzymuje przed komendą literkę "s" lub "l". Komendy które zaczynają się od "s" mają być wykonane na routerze, a z "l" na laptopie.