Używam na co dzień Saleae Logic i niema nic czego by nie zmierzył , przecież potrzebuję przechwycić próbki z magistrali , i widzę co jest , a informacja czy analizuję RS232 czy I2 jest zbędna bo przecież wiem do czego się podłączam.
Oprogramowanie Saleae się rozwija cały czas po za tym ma jedną zaletę ... jest mały i nie zajmuje dużo miejsca na blacie a to duża wygoda jak ci sie kolejna opasła skrzynia nie wala.
Na chwile obecną Logic obsługuje z automatu :
CAN, DMX-512, I2C, I2S/PCM, Manchester, 1Wire, Async Serial, SPI, Simple Par, UNI/O
mało ??
tak mało ale złudnie bo ja i tak z automatycznych analizerów nie korzystam zawsze
używam trybu FreeRun bo:
1. Wiem do czego się podpinam
2. Mam notę więc wiem czego się spodziewać (nie potrzebuje podpowiedzi)
Tak to wygląda w praktyce jeśli chodzi o Saleae.
i nie lećcie na reklame co co potrafi .... bo to taki sam śmiech na sali jak liczba benchmarków w kompie , ktora wysoka , a nic nie działa
Poza Logic używam też USbeeAX spisuje się tak samo dobrze ...
------------------------ [ Dodano po: 10 minutach ]idąc dalej tym tropem ....
wybór wcale nie jest taki oczywisty ... wszystko czym sie bawiłem , i najbardziej jednak
do gustu przypadło mi Saleae .....
a jeśli kogoś nie zadowala , albo za mało robi samodzielnie (bo przecież poza oprogramowaniem i obudową niczym się nie różnią pracują na tym samym cypresie lub cypresach (zależnie od liczby kanałów).
może sobie kupic polecany przeze mnie bo miałem okazje używać i jest to cudo :
Agilent 16801A
robi wszystko sam - no nie potrafi się podłączyć , ale resztę robi sam wraz z analiza i wydrukowaniem wniosków
dostępny tutaj:
http://www.hensleytech.com/agilent-1680 ... c-analyzer------------------------ [ Dodano po: 11 minutach ]PICKit2 leży tu bo tez ma analizator w sobie ... gwoli wyjaśnienia