Witam wszystkich gorąco, ostatnimi czasy przerabiam temat sterowania silnikami BLDC, zrobiłem układ sterowania na bazie mikrokontrolera AT90PWM3tak jak to pokazane jest na stronce
http://www.datasheetdir.com/Brushless-Dc-Motor-Control-Using-At90pwm3-t90pwm3b+Application-NotesZnalazłem ładny kod obsługi tego sterownika i o dziwo zaskoczył, silnik się ładnie kręci sterowany za pomocą komend z terminala.
I tu pisze ponieważ muszę zrobić sterowanie dwoma takimi silnikami przez komputer przez jakiś zmyślne GUI. Z programikiem na komputerze myślę że jakoś sobie poradzę ale jak sprzętowo sterować tymi dwoma sterownikami do silników??
Przedstawię mniej więcej schemat układu jak to widzę :

1.Potrzebuje stworzyć układ oparty na mikrokontrolerze który by sterował tymi dwoma sterownikami obsługującymi silnik
2.Układ podpięty do komputera przez port USB albo RS232.
3.Układ powinien obsługiwać kalendarz, tzn. silniki zaczynają się załączać w określone dni i o określonym czasie np. Pon-Piątek od 07:00-22:00
4.Komunikacja pomiędzy układem zarządzającym a sterownikami powinien odbywać się poprzez USART.
To by było na tyle
Poproszę o sugestie jak ugryźć ten temat, jakieś naprowadzenie na rozwiązanie.
Wykopuję do innego działu tu jest DIY -- jak masz gotowe, sprawne działające to tu się chwalisz
a nie piszesz że masz problem -- SunRiver