Niestety C# jest teraz praktycznie głównym wymogiem. Ucz się C i programowania w stylu Mirka. czyli poznaj dobrze sprzęt. C# uczy bardzo złych nawyków. Sporo rzeczy załatwia za programistę
.
Wiem, że łatwiej wskoczyć i zrobić coś w C#, visualbasic, czy ardunio, ale przynajmniej takie mam doświadczenia z programistami. Jeżeli ktoś zaczynał od takich języków jak pascal, przeszedł na C# to kiepsko te programy potem działają.
Ludzie, którzy zaczynali od asemblera, czystego C, mają lepsze nawyki. Sama obsługa błędów w ich wykonaniu jest bardziej na poziomie
Nie wyrokuję, że tak jest w 100% bo idąc za słowami Mirka, "Język programowania jest tak dobry jak programista, który się nim posługuje".
Języki niższych rzędów uczą troszeczkę innego myślenia. Po za tym wszystko zależy na jaką platformę chcesz pisać.
Teraz na topie jest android, chociaż, pewnie więcej zarobisz w C#
. Zresztą jak tak na to patrzeć, to najwięcej zarobisz w ogóle nie zajmując się programowaniem. Zostań europosłem
.
Taka konkluzja na koniec, zarabiaj na tym co lubisz, zostawiaj coś po sobie z czego możesz być dumny. Bo inaczej szybko się wypalisz zawodowo.