Witam wszystkich serdecznie,
Dzisiaj pojawiłem się po raz pierwszy na forum więc wszystkich forumowiczów i pozytywnie zakręconych pasjonatów 8-bitowców pozdrawiam
Od wczoraj walczę z prostym programikiem, który ma służyć do nauki i zapoznania się sterowaniem serwem modelarskim przy pomocy potencjometru. Zanim pokażę kod na którym działam, powiem tylko w czym problem. Otóż gdy pobieram wartość rejestru ADCH w pętli nieskończonej w main() to wszystko działa i serwo zmienia swoje ustawienie. Jednak gdy chcę dokonywać odczytu tej wartości w procedurze obsługi przerwania, to kicha. Wygląda to tak jakby procesor w ogóle nie wchodził do tej procedury (co unaocznia mi m.in. brak zaświecenia się diody LED gdyż specjalnie do celów diagnostycznych wstawiłem kod włączający diodę gdy tylko procedura ISR() zostanie uruchomiona).
Oto kod:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Gdzie robię błąd? Przeglądałem notę katalogową i nie mogę znaleźć jakiegoś dodatkowego warunku by przerwanie zadziałało.